Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Asiakirjojen julkisuus sosiaalitoimessa

HUOM. Koulutus on vahvistettu pidettäväksi suunnitellusti, joten voit edelleen ilmoittautua koulutukseen. Olemme lähettäneet 17.8.2018 osallistumisvahvistuksen ja tekniset ohjeet ko. päivään mennessä ilmoittautuneille. 17.8.2018 jälkeen ilmoittautuneille lähetämme osallistumisvahvistuksen ja tekniset ohjeet koulutusta edeltävänä päivänä. Mikäli olet ilmoittautunut ja et ole saanut näitä ohjeita sähköpostiisi, ole meihin välittömästi yhteydessä (info@hallintoakatemia.fi).

***
Sosiaalihuollon asiakkaiden tiedot ja heidän saamaa etuutta ja palvelua sekä henkilön terveydentilaa tai vammaisuutta koskevat asiakirjat kuuluvat ehdottoman salassapidon piiriin.

Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti läpi sitä, mitä asiakirjoja voidaan niiden salassapito huomioon ottaen luovuttaa ja kenelle. Aihetta käsitellään tutustumalla lainsäädännön lisäksi tyypillisiin asiakirjojen julkisuutta koskeviin tilanteisiin sosiaalitoimessa oikeustapauksia hyväksikäyttäen.

Kouluttajana toimii OTM Liisa Murto, joka on kokenut sosiaali- ja terveyspalveluiden lainsäädäntöön ja sote-palveluiden järjestämiseen perehtynyt lakimies. Liisan erityisosaamisaluetta ovat erityisesti itsemääräämisoikeuteen, rajoitustoimien käyttöön, tietosuojaan sekä sosiaali-palveluiden järjestämiseen liittyvät kysymykset. Hän on pitänyt aiemmin koulutuksia mm. Satakunnan sairaanhoitopiirille, Heinolan kaupungille sekä THL:lle.

Koulutus sopii sosiaalihuollon esimiehille, henkilöstölle ja kaikille asiakas- ja potilasasiakirjojen parissa toimiville.

OHJELMA:

9.00 Koulutus alkaa

Asiakirjojen julkisuutta ja salassapitoa koskeva lainsäädäntö

Asiakkaan suostumus tietojen luovuttamiseen
Milloin vaaditaan asiakkaan suostumus tietojen luovuttamiseen?
Huoltajan Vs. alaikäisen oikeudet antaa suostumus tai kieltää tietojen luovuttaminen

Milloin asiakirjoja voidaan luovuttaa asiakkaan suostumuksesta riippumatta?

Mihin tarkoitukseen, kenelle ja mitä asiakirjoja voidaan luovuttaa?
Eri viranomaiset ja moniammatillinen yhteistyö
Perheenjäsenet

11.00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Koulutuksen yhteydessä on tilanteen mukaan mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä aiheeseen liittyen. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Koulutusarvostelu

Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Suomen Videokoulutus

Suomen Videokoulutus


Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu

Luottamushenkilön ABC

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu