Kurssi on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Vaikutusten arviointi haltuun

Vaikutusten arvioinnin ei pitäisi olla arjesta irrallinen, kaikki ylimääräiset rahat ja ajan vievä ponnistus Mount Everestille. Parhaimmillaan arviointi sulautuu osaksi arkea, tuottaa tietoa toiminnan kehittämiseen ja hioo palveluista kilpailuedut esiin. Tältä verkkokurssilta saat työkalut ja menetelmät vaikutusten arviointiin, joka kehittää organisaatiosi toimintaa yhä vaikuttavammaksi.

Verkkokurssin kesto 14.5.- 11.6.2018

Verkkokurssilla käydään läpi vaikutusten arviointiprosessi vaihe vaiheelta. Kurssin jälkeen sinulla on käytössäsi työkaluja ja menetelmiä, joiden avulla pystyt kehittämään, toteuttamaan ja arvioimaan oman organisaatiosi palveluita ja toimintaa vaikuttavammaksi. Kurssilta saat myös vinkkejä yleisimpien pulmien ratkomiseen.

Verkkokurssi on opiskelijan näkökulmasta laadittu tiivis koulutuspaketti. Kurssin aihe on jaettu eri alaosioihin oppimisen helpottamiseksi. Kussakin osiossa on tiivis johdatus aiheeseen, asiantuntijan koulutusvideoita sekä koulutusmateriaalia opiskeltavaksi. Kurssi on auki neljän viikon ajan ja pystyt opiskelemaan kurssin aukioloaikana oman aikataulusi mukaan – ajasta, välineestä ja paikasta riippumatta.

VERKKOKURSSIN TEEMAT OVAT:

1.LÄHTÖTILANTEEN KARTOITUS
Lähtötilanteen selvittäminen ja kuvaaminen auttaa perustelemaan miksi ja kenelle arvioitava toiminta on tärkeää:
kuka arvioitavaa toimintamallia, palvelua tai muuta ratkaisua tarvitsee,
minkälainen ongelma sillä halutaan ratkaista, ja
kuka ongelman ratkaisusta hyötyy?

2.MALLINNUS JA MITTAAMINEN
Tässä osiossa saat työvälineet vaikutusmallin ja malliin sopivan mittariston kokoamiseen:
Aloita vaikutusten mallintaminen aina tavoitteen asettamisesta.
Jatka kuvaamalla minkälaisin askelin arvioitavalla ratkaisulla asetettuun tavoitteeseen päästään.
Käytä mallia pohjana mittaristolle, jonka avulla voit seurata toiminnan onnistumista sekä tavoiteltujen muutosten ja vaikutusten toteutumista.

3.RATKAISUT
Tosielämässä kaikki ei mene niin kuin oppikirjoissa. Ratkaisut -teeman opiskeltuasi saat käyttöösi ratkaisumalleja vaikutusten arvioinnin tyypillisiin ongelmakohtiin, kuten:
riskien hallintaan,
eri sidosryhmien ja näkökulmien huomioimiseen, ja
mittareiden ja tiedonkeruun parantamiseen.

4. VAIKUTUSTEN ARVIOINNISTA VAIKUTTAVUUTEEN
Viimeisessä osiossa varmistetaan, että arviointitieto tulee hyötykäyttöön. Saat esimerkkejä ja vinkkejä siitä, miten tietoa käytetään hankesuunnittelussa, palveluiden kehittämisessä, strategiatyössä ja viestinnässä.
Lisäksi käsitellään vaikuttavia verkostoja ja niiden muodostamista. Isojen yhteiskunnallisten ongelmien lievittäminen ja poistaminen edellyttävät useita, samansuuntaisia ponnistuksia.


KENEN KANNATTAA OSALLISTUA?
Verkkokurssi on erityisen hyödyllinen järjestöille ja yrityksille (kuten yhteiskunnallisille yrityksille), jotka haluavat mitata vaikuttavuutta.

Verkkokurssi sopii organisaatioiden johtajille, kehitys- ja palvelupäälliköille, vaikuttamistyön asiantuntijoille sekä yksikön johtajille. Koulutuksesta hyötyvät henkilöt, jotka työssään tuottavat tai käyttävät vaikuttavuustietoa tai suunnittelevat uusia, vaikuttavia palveluita.

KOULUTTAJA
Verkkokurssin kouluttajan toimii vaikutusten arvioinnin ammattilainen Saila Tykkyläinen.

Saila sparraa ja kouluttaa monenlaisia organisaatioita järjestöistä yrityksiin ratkomaan yhteisiä ongelmiamme mahdollisimman tehokkaasti ja vaikuttavasti. Hänen kutsumuksensa on soveltaa ja sovittaa vaikutusten arviointimenetelmiä osaksi organisaatioiden johtamista ja työntekijöiden arkea. Saila myös tekee vaikutusten arviointeja sekä jakaa tietoa, työkaluja ja kokemuksia mm. Vaikuttava Yritys -blogissaan.

Saila on yhteiskunnallisten vaikuttavuuden keskeisiä asiantuntijoita maassamme tällä hetkellä. Viime vuosina hän on muun muassa kirjoittanut oppaita vaikutusten arvioinnista sekä ollut mukana kehittämässä ja toteuttamassa useita vaikuttavuuteen keskittyviä koulutusohjelmia.

HINTA
Kurssin osallistumismaksu on 250 euroa (+alv 24%).
Yleishyödyllisille yhdistyksille on pysyvä erikoisetuhinta 160 euroa (+alv 24%).

TEKNISET LISÄTIEDOT
Osallistuaksesi verkkokurssille tarvitset vain toimivan nettiyhteyden. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi. Rekisteröityessä videokoulutus.fi -sivustolle suosittelemme täyttämään laskutusosoitteen rekisteröinnin yhteydessä.

PERUUTUSEHDOT
Voit peruuttaa kurssin maksuttomasti 7.5.2018 mennessä. Tämän jälkeen veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@videokoulutus.fi
Hinta: 310,00 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Vaikuttava Yritys

Saila Tykkyläinen

Saila sparraa ja kouluttaa monenlaisia organisaatioita ratkomaan yhteisiä ongelmiamme mahdollisimman vaikuttavasti. "Haluan, että vaikuttavat teot saadaan käännettyä kilpailueduksi, paremmiksi palveluiksi ja koskettavaksi viestinnäksi."

Tutustu myös

Vaikuttavuuden arviointi haltuun

Vaikuttavuuden arvioinnin ei pitäisi olla arjesta irrallinen, kaikki ylimääräiset rahat ja ajan vievä ponnistus Mount Everestille. Parhaimmillaan arviointi sulautuu osaksi arkea, tuottaa tietoa toiminnan kehittämiseen ja hioo palveluista kilpailuedut esiin. Vaikuttavuuden arviointi haltuun -verkkokurssilta saat tähän työkalut ja menetelmät. Pääset myös soveltamaan niitä heti omaan toimintaasi. >> Tutustu

Vaikutustarinalla vaikuttavuus esiin

Vaikutustarina on voimallinen väline vaikuttavuuden markkinointiin ja viestintään sekä vaikuttamistyöhön. Tarinan avulla voi nopeasti havainnollistaa vaikuttavuustutkimusten tulokset myynti- ja vaikuttamistyössä, varainkeruussa sekä brändin rakentamisessa. Tämän verkkokurssin opeilla kokoat vakuuttavan vaikutustarinan. >> Tutustu