Kurssi on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Vaikutustarinalla vaikuttavuus esiin

Vaikutustarina on voimallinen väline vaikuttavuuden markkinointiin ja viestintään sekä vaikuttamistyöhön. Tarinan avulla voi nopeasti havainnollistaa vaikuttavuustutkimusten tulokset myynti- ja vaikuttamistyössä, varainkeruussa sekä brändin rakentamisessa. Tämän verkkokurssin opeilla kokoat vakuuttavan vaikutustarinan.

Verkkokurssin kesto 8.10. - 5.11.2018

Vaikutustarina auttaa konkretisoimaan toiminnan vaikutukset niin asiakkaille, rahoittajille, päättäjille kuin kumppaneillekin. Hyvä vaikutustarina yhdistää järjen ja tunteen, ja lisäksi se on oiva tapa kerätä tietoa uusin tavoin.

Tältä kurssilta saat vakuuttavan vaikutustarinan rakennuspalikat, ja vinkkejä sen tehokkaaseen käyttöön. Suositeltavaa on, että vaikuttavuuden arvioinnin periaatteet ovat hallussa ennen Vaikutustarina-kurssia, ja käytettävissä on luotettava vaikutusmalli sekä sitä tukevat mittarit. Nämä perusteet saat esimerkiksi Vaikuttavuuden arviointi haltuun -verkkokurssilta.

Verkkokurssi on opiskelijan näkökulmasta laadittu tiivis koulutuspaketti. Kurssin aihe on jaettu eri alaosioihin oppimisen helpottamiseksi. Kussakin osiossa on tiivis johdatus aiheeseen, asiantuntijan koulutusvideoita sekä koulutusmateriaalia opiskeltavaksi. Kurssi on auki neljän viikon ajan ja pystyt opiskelemaan kurssin aukioloaikana oman aikataulusi mukaan – ajasta, välineestä ja paikasta riippumatta.

VERKKOKURSSIN TEEMAT OVAT:

1.Vaikutustarinan pohjustaminen
Ensimmäiseksi vaikutustarinalle rakennetaan vahvat perustukset, sillä ennen tarinan kertomista täytyy ymmärtää kuinka kuvattava toiminta, palvelu tai tuote tavoitellut vaikutukset synnyttää. Parhaassa tapauksessa vaikuttavuutta on jo mitattu ja arvioitu.
Toisaalta tarinan avulla voi myös kehittää vaikuttavuutta sekä sen mallintamista ja mittaamista. Kurssilla perehdytään myös tähän näkökulmaan.

2.Tarinan rakennuspalikat
Jokaisessa hyvässä tarinassa on kiinnostava henkilögalleria, alku- ja loppupiste, sekä koukuttava juoni. Kurssin toisessa osiossa syvennytään siihen, miten nämä elementit tuodaan vaikutustarinaan.

3.Tarinavaihtoehdot
Kun tarinan peruspalikat ovat selvillä, voi niitä alkaa varioida, ja muokata tarinaa kuvaamaan paremmin juuri tiettyä toimintaa tai palveluita. Tässä osiossa tutkitaan, miten päähenkilön ja näkökulman vaihtaminen vaikuttaa, keitä voisi tuoda tarinan sivuosiin, ja sopisiko skenaario oman vaikutustarinan malliksi?

4.Vaikutustarinan hyödyntäminen
Vaikutustarinaa voi soveltaa moneen: viestintään, markkinointiin ja vaikuttamistyöhön.
Viimeisessä osiossa annetaan käytännönläheisiä vinkkejä ja esimerkkejä tarinan hyödyntämiseen ja hyvän toteutusuunnitelman tekemiseen. Lisäksi vaikutustarina avaa uusia mahdollisuuksia vaikutustiedon keruuseen.


KENEN KANNATTAA OSALLISTUA?
Verkkokurssi on erityisen hyödyllinen järjestöille ja yrityksille, jotka haluavat tehdä yhteiskunnallisista vaikutuksistaan oman kilpailuetunsa ja viestintänsä kärjen.
Verkkokurssi sopii organisaatioiden johtajille, kehitys- ja palvelupäälliköille, vaikuttamistyön asiantuntijoille sekä viestinnästä ja markkinoinnista vastaaville.

KOULUTTAJA
Verkkokurssin kouluttajan toimii vaikuttavuuden arvioinnin ammattilainen Saila Tykkyläinen.
Saila sparraa ja kouluttaa monenlaisia organisaatioita järjestöistä yrityksiin ratkomaan yhteisiä ongelmiamme mahdollisimman tehokkaasti ja vaikuttavasti. Hänen kutsumuksensa on soveltaa ja sovittaa vaikuttavuuden arviointimenetelmiä osaksi organisaatioiden johtamista ja työntekijöiden arkea. Saila myös tekee vaikutusten arviointeja sekä jakaa tietoa, työkaluja ja kokemuksia mm. Vaikuttava Yritys -blogissaan (http://vaikuttavayritys.fi/blogi/).

Saila on yhteiskunnallisten vaikuttavuuden keskeisiä asiantuntijoita maassamme tällä hetkellä. Viime vuosina hän on muun muassa kirjoittanut oppaita vaikuttavuuden arvioinnista sekä ollut mukana kehittämässä ja toteuttamassa useita vaikuttavuuteen keskittyviä koulutusohjelmia.

OSALLISTUMISMAKSU
Kurssin osallistumismaksu on 250 euroa (+alv 24%).
Yleishyödyllisille yhdistyksille on pysyvä erikoisetuhinta 160 euroa (+alv 24%).

RAUTAISANNOS VAIKUTTAVUUTTA
Nyt kannattaa opiskella sekä Vaikuttavuuden arvionti haltuun -verkkokurssi (27.8. - 24.9.) sekä Vaikutustarina -verkkokurssi (8.10. - 5.11.), sillä saat nämä kaksi kurssia edulliseen yhteishintaan 450 euroa (+alv 24 %). Voit lunastaa tämän pakettiedun ilmoittautuessasi kursseille niin, että merkitset kurssin maksutavaksi laskun ja kohtaan "Viite": "Pakettitarjous"

TEKNISET LISÄTIEDOT
Osallistuaksesi verkkokurssille tarvitset vain toimivan nettiyhteyden.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi. Rekisteröityessä videokoulutus.fi -sivustolle suosittelemme täyttämään laskutusosoitteen rekisteröinnin yhteydessä. HUOM. mikäli sinulla on jokin alennuskoodi, niin valitse tällöin lasku ja mainitse koodi siinä. Huomioimme alennushinnan tällöin laskutuksessa.

PERUUTUSEHDOT
Voit peruuttaa kurssin maksuttomasti 1.10.2018 mennessä. Tämän jälkeen veloitamme kurssimaksun kokonaisuudessaan.

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@videokoulutus.fi
Hinta: 310,00 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Vaikuttava Yritys

Saila Tykkyläinen

Saila sparraa ja kouluttaa monenlaisia organisaatioita ratkomaan yhteisiä ongelmiamme mahdollisimman vaikuttavasti. "Haluan, että vaikuttavat teot saadaan käännettyä kilpailueduksi, paremmiksi palveluiksi ja koskettavaksi viestinnäksi."

Tutustu myös

Vaikutusten arviointi haltuun

Vaikutusten arvioinnin ei pitäisi olla arjesta irrallinen, kaikki ylimääräiset rahat ja ajan vievä ponnistus Mount Everestille. Parhaimmillaan arviointi sulautuu osaksi arkea, tuottaa tietoa toiminnan kehittämiseen ja hioo palveluista kilpailuedut esiin. Tältä verkkokurssilta saat työkalut ja menetelmät vaikutusten arviointiin, joka kehittää organisaatiosi toimintaa yhä vaikuttavammaksi. >> Tutustu

Vaikuttavuuden arviointi haltuun

Vaikuttavuuden arvioinnin ei pitäisi olla arjesta irrallinen, kaikki ylimääräiset rahat ja ajan vievä ponnistus Mount Everestille. Parhaimmillaan arviointi sulautuu osaksi arkea, tuottaa tietoa toiminnan kehittämiseen ja hioo palveluista kilpailuedut esiin. Vaikuttavuuden arviointi haltuun -verkkokurssilta saat tähän työkalut ja menetelmät. Pääset myös soveltamaan niitä heti omaan toimintaasi. >> Tutustu