aikaa alkuun

Kuntatietoutta nuvalaiselle - miten kunta toimii...

  • Kouluttaja: Suomen Videokoulutus

Kuntatietoutta nuvalaiselle - miten kunta toimii ja miten voin vaikuttaa?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.
Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu.

Kouluttajille voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla, ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla, tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen, eikä siitä aiheudu lisäkustannuksia.

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Henri Yli-Salomäki. Pirjo ja Henri ovat perehdyttäneet nuorisovaltuutettuja kuntahallintoon ja molemmilla kouluttajilla on monipuolinen kokemus kuntien toiminnasta ja yhteinen ilo kannustaa nuoria osallistumaan ja osallistamaan muita nuoria oman kunnan toimintaan.

OHJELMA:

klo 15.15 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 15.30 Tervetuloa kuntahallinnon koulutukseen!

- Päätöksenteon kieli - käsitteet, jotka on hyvä tuntea

- Mitä tapahtuu, missä, milloin ja miksi?

- Nuorisovaltuutetun toimintamahdollisuudet

- Yhteistyötä keiden kanssa?

- Muiden nuorten osallistaminen

- Vinkkejä muualta oman kunnan nuvalaisille


klo 17.30 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin mittainen tauko.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen 9.4.2020 mennessä.


RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Voit kysyä lisää koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä:

Henri Yli-Salomäki,
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi, 040 5287109

tai

Pirjo Ala-Hemmilä,
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi, 040 752 9719

Voit kysyä lisää ilmoittautumisesta tai muista käytännön asioista:

info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Suomen Videokoulutus

Suomen Videokoulutus


Tutustu myös

Mikä muutoksenhakuohje mihinkin päätökseen? (TALLENNE)

Työaikalaki uudistuu ja tulee voimaan 1.1.2020 – päivitä tietosi työlainsäädännön muutoksista!

Työaikalakia on uudistettu. Tavoitteena on joustavuuden lisääminen ja vastaaminen 2020-luvun työelämän tarpeisiin. Uusi työaikalaki tulee voimaan 1.1.2020. Se vaikuttaa myös kuntasektorin työaikakäytäntöihin. Mutta mikä muuttuu? Kouluttajamme OTM Liisa Reunamäki kertoo, mitä joustotyö mahdollistaa uuden lain mukaan ja miten muitakin muutoksia sovelletaan kunta-alalla. Tule päivittämään tietosi työaikalain uudistuksesta ja muista työlainsäädännön ajankohtaisista asioista! Koulutus on tarkoitettu sekä kunnissa että palvelukeskuksissa työaikalain muutosten soveltamisesta palkka- ja henkilöstöhallinnossa vastaaville tai niitä käytännössä hoitaville henkilöille kuten henkilöstöjohtajille, esimiehille, palkkasihteereille ja palvelussuhdesihteereille. >> Tutustu

Upphandlingarnas ABC Vad borde alla veta om kommunens upphandlingar?

Varje kommun får fritt ta beslut om vad kommunen behöver. Upphandlingsprocessen för kommunen måste dock följa förfaranderegler enligt upphandlingslagen. Lär dig grunderna i denna process för att undvika misstag. I utbildningen går vi igenom grunderna för upphandlingsprocessen och beaktar följande exempelsituationer. Vad skall beaktas i upphandlingsprocessens innehåll och hur kontrolleras genomförandet av ett kontrakt? Måste upphandlingskontrakt slutas skriftligt? För små kommuner är utgångsläget för att konkurrensutsätta de offentliga upphandlingarna märkbart annorlunda än för större kommuner. Ibland kan exempelvis anbudsförfrågan bli obesvarad eller så motsvarar anbuden inte anbudsförfrågan. Vad skall man göra i dessa situationer? Utbildningen är för dig som ansvarar för upphandlingsprocesser eller är involverad i kommunens upphandlingsprocesser. >> Tutustu