Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset.

Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

13:45 Testausaika alkaa - testaa lähetyksen toimivuus

14:00 Koulutuksen avaus

14:05 Päätöksen muutoksenhakukelpoisuus
- Mihin päätökseen saa hakea muutosta ja mihin päätökseen ei?
- Esimerkkejä keskeisimmistä yleishallinnon muutoksenhakutilanteista
- Oikaisuvaatimus, kunnallisvalitus ja hallintovalitus
- Kuka saa hakea muutosta

Hyvä muutoksenhakuohje
- Määräajat ja niiden laskeminen
- Virheet ja puutteet muutoksenhakuohjeessa

Päätöksen tiedoksianto
- Tiedoksianto kuntalain mukaan, mitä uutta? -Viimeisimmät tulkinnat
- Tiedoksianto hallintolain tai erityislakien mukaan

16:00 Koulutuksen päätös

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutus toteutuu, ilmoittaudu mukaan 19.3. mennessä.

Videokoulutuksen ryhmäalennus:

Osallistujien lukumäärä:
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Suomen Videokoulutus

Miten vastaan tietopyyntöön

Koulutuksessa käsitellään julkisuuslain näkökulmasta konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen velvollisuuksista sekä tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu