Opettajien erilaiset vapaat ja poissaolot sekä...

Opettajien erilaiset vapaat ja poissaolot sekä tuntiopettajien palvelussuhteen ehdot

Opettajien virka- ja työvapaisiin sekä niiden myöntämiseen noudatetaan pääosin samoja periaatteita kuin kunnan muihinkin työntekijöihin tai virkavapaisiin, mutta joissakin tapauksissa OVTES:n määräykset esimerkiksi niin kutsutusta keskeytysjärjestelmästä tulee ottaa huomioon. Koulutuksessa tarkastellaan opettajien vapaiden ja poissaolojen käytännön toteuttamista kunnassa ja lisäksi käydään läpi tuntiopettajuuden erityispiirteitä.

Webinaarissa käydään läpi voimassa olevan kunnallisen opetushenkilöstön virka- ja työehtosopimuksen määräyksiä ja opettajia koskevaa lainsäädäntöä. Lisäksi pureudutaan erityisesti palkkatulon muodostumiseen virka- ja työpavaiden ajalta sekä vakinaisten viranhaltijoiden että määräaikaisen ja virkasuhteisten tuntiopettajien osalta.

Koulutus on tarkoitettu palkka- ja henkilöstöhallinnon asiantuntijoille ja esimiehille, jotka työssään käsittelevät opetusalan palvelussuhteita ja opettajien palkan muodostumista.

Kouluttajana toimii pitkän linjan koulutus ja opetusasioiden asiantuntija Tuula Vaskelainen, jonka mittava ura Kuntaliitossa takaa ajankohtaisen ja keskeisiin asioihin pureutuvan tarkastelun.

13.45 Testaa yhteytesi

Virkavapaat
• Kuka voi hakea ja maksetaanko palkkaa. Palkataanko sijainen?
• Miten vapaata haetaan, voiko virkavapaan keskeyttää tai peruuttaa?

Sairausloma
• Milloin sairausloman ajalta ei makseta opettajalle palkkaa?
• Otetaanko opettajalle sijainen?

Perhevapaat
• Onko äitiysvapaa aina palkallinen. Sijaisen palkanmaksuun liittyvät virkaehtosopimuksen
määräykset
• Vanhempainvapaa, hoitovapaa, isyysvapaa, voidaanko perhevapaat keskeyttää koulun
kesäkeskeytyksen ajaksi?

Tuntiopettajat
• Milloin käytetään tuntiopettajuutta?
• Voiko päätoiminen tuntiopettaja olla toistaiseksi palkattu?
• Voiko tuntiopettaja opettaa useassa eri kunnassa yhtäaikaa?
• Miten sivutoimiselle tuntiopettajalle maksetaan palkkaa?

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutuksen yhteyshenkilö
Ulla Tirronen
ulla.tirronen@hallintoakatemia.fi