aikaa alkuun

PERUTTU: Kuntataloutta luottamusmiehille

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

PERUTTU: Kuntataloutta luottamusmiehille

Kunnan työnantajana tulee mahdollisuuksien mukaan varata luottamusmiehelle ja varaluottamusmiehelle tilaisuus osallistua sellaiseen koulutukseen, mikä on omiaan lisäämään hänen pätevyyttään luottamusmiestehtävien hoitamisessa. Kuntatalouden tunnuslukujen ja erityispiirteiden tunteminen on luottamusmiehille tärkeää, jotta kunnan paikallisiin olosuhteisiin perehtyminen ja yhteinen pohdinta kunnan ja sen eri yksiköiden toiminnasta, toimintaedellytyksistä ja muun muassa taloudellisesta tilasta on sujuvaa.

Tässä koulutuksessa perehdytään kuntatalouden perusteisiin, milloin vuoden aikana tehdään valmistelua, milloin päätöksiä ja mitä talouden tunnuslukuja kannattaa seurata. Mitä johtopäätöksiä kunnan taloudesta voi talouslukujen perusteella tehdä tai miten kunnan talous vaikuttaa toimintaan?

Kouluttajana toimii Hanna Hurmola-Remmi. Hanna toimii hallinto- ja kehitysjohtajana Heinolan kaupungissa. Hänellä on vuosien kokemus talousjohtajan ja konsernipalveluiden toimialajohtajan tehtävistä, Hollolan kunnassa, jossa hänen tehtävänään oli vastata kuntakonsernin talous- ja rahatoimen toteutuksesta ja kokonaiskoordinaatiosta; hallinnasta, ohjauksesta, tuesta ja seurannasta. Ennen talousjohdon tehtäviä Hanna toimi yli 10 vuoden ajan tilintarkastustehtävissä. Hanna on myös kokenut talousasioiden kouluttaja.

Hannan edellisestä koulutuksesta luottamusmiehille saatua palautetta:

"Kiitos, Hanna! Lisää tällaisia koulutuksia!" "Saako materiaalia jakaa työyhteisössä?"

Mikäli ajankohta ei sinulle sovi, ilmoittaudu ja laita tallennepyyntö: info@hallintoakatemia.fi. Saat linkin tallenteeseen parin päivän kuluttua koulutuksesta.

OHJELMA:

11.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

12.00 Koulutus alkaa – tervetuloa!


- Kuntatalous –mistä koostuu?

- Keskeiset säädökset ja ohjeet

- Keskeiset talouden prosessit ja talouden
tunnuslukujen tulkinta:

Talousarvio
Tilinpäätös

13.30 Koulutus päättyy

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS on voimassa silloinkin, vaikka kaikki osallistuisivat siihen omilta työpisteiltään. Riittää, että laskutus tapahtuu samalle organisaatiolle.

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:

5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)

Lisätietoja sisällöstä, koulutukseen ilmoittautumisesta tai muusta käytännöistä:

pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi, 040 752 9719
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu