aikaa alkuun

PERUTTU: Vanhusneuvoston toiminta etänä

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

PERUTTU: Vanhusneuvoston toiminta etänä

Hyvin nopeasti syntyi tarve järjestää vaikuttamistoimielinten, kuten vanhusneuvostojen toimintaa etänä. Kokoukset sähköisessä ympäristössä toimivat samoin periaattein kuin fyysisen läsnäolon kokouksetkin, mutta sujuvan kulun takaamiseksi on sekä puheenjohtajan, että osanottajien hyvä ennakoida muutamia asioita. Muiden ikääntyvien kuntalaisten osallistamiseen on keinoja myös turvaväliaikoina ja erilaiset osallistamisen muodot ovat tervetulleita myös korona-ajan jälkeiseen aikaan. Tule ottamaan tuo digiloikka kanssamme!

Valitettavasti tämä koulutus on peruttu.

Tässä koulutuksessa käymme läpi etäkokouskäytäntöjä ja tutustumme vanhusneuvoston sisäiseen käyttöön ja osallistavaan tarkoitukseen sopiviin sovelluksiin ja ohjelmiin. Koulutukseen osallistuminen on helppoa: osallistuja saa sähköpostiinsa linkin, josta hän pääsee suoraan seuraamaan koulutusta.

Kouluttajille voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla sekä koulutuksen aikana chatin välityksellä. Vaihtoehtoisesti voit katsoa koulutuksen haluamanasi ajankohtana tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle vanhusneuvoston edustajalle lähetämme pyynnöstä tallenteen ilman lisäkustannuksia.


KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat kuntien vaikuttamiselinten toimintaan hurahtaneet Hallintoakatemian kouluttajat Henri Yli-Salomäki ja Pirjo Ala-Hemmilä.


OHJELMA:

11.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

12.00 Koulutus alkaa

Sähköinen kokous
- ennen kokousta puheenjohtajana ja sihteerinä huomioitavaa
- osallistujan toimenpiteet ennen kokousta ja kokouksen aikana
- kokouksen kulku ja menettelytavat
- yleisimmät ongelmatilanteet sähköisissä kokouksissa

Padlet
- tutustuminen Padletin käyttöön ryhmän ideointipohjana

Facebook
- tiedotuskanavana: julkaisut, tapahtumat, Face- livelähetykset kuntalaisille

Instagram
- kyselyt

Google Meet

Trello
- yhteistyöalusta

14.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin mittainen tauko.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 29.5.2020.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.


RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Voit kysyä lisää koulutuksen sisältöön liittyvissä kysymyksissä:

Henri Yli-Salomäki,
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi, puh. 040 528 7109

Pirjo Ala-Hemmilä,
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi, puh. 040 752 9719
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu