aikaa alkuun

Sähköiset kokoukset teknisellä toimialalla

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Pirjo Ala-Hemmilä

Sähköiset kokoukset teknisellä toimialalla

Kuntien sähköiset kokoukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä ja keskustelua. Onneksi kunnissa on ollut sähköisiä välineitä käytössä osana kokousta, mutta kokonaan etänä ja etäällä oleminen – miten siihen suhtaudutaan? Erityisesti nyt kriisien ja hankalien päätösten aikaan kokouksista tulisi saada kaikki irti ja päätösten tulisi olla myös muotoseikoiltaan kestäviä. Koulutuksessa käydään tiiviisti läpi kuntalain vaatimuksia ja sähköistä kokousta koskevia suosituksia sekä toimijoiden tehtäviä kokouksessa.

Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. Koulutuksessa pohditaan myös teknisen toimialan kokouksissa olevia tyypillisiä päätöksentekotilanteita, joihin sähköisyydellä ja koronalla voi olla vaikutuksia, kuten lupa, katsastus ja tarkastusasioita sekä kaavoitusasioita sähköisesti taikka korona-aikaan. Vaikutuksia voi olla myös joihinkin sopimusasioihin. Pääpaino koulutuksessa on sähköisen kokouksen valmistelutoimista kokouksen aikaisiin toimiin ja kokouksen jälkitoimiin saakka. Tarkoitus on käsitellä aihetta käytännönläheisesti.

Voit tilata koulutuksesta myös tallenteen, jota pystytte hyödyntämään pidempäänkin (info@hallintoakatemia.fi).Koulutus on tarkoitettu teknisen toimialan (laajasti ymmärrettynä) toimielintyöskentelyssä mukana oleville sihteereille, esittelijöille, puheenjohtajille sekä toimielimen jäsenille.Palautetta vastaavasta Pirjon pitämästä koulutuksesta: ”Tarpeellinen koulutus ja mukavasti toteutettu. Käsitellyt asiat olivat juuri niitä, joita nyt tarvitaankin ja joita voi heti hyödyntää.”Kouluttajana toimii Pirjo Ala-Hemmilä Hallintoakatemiasta.
Ohjelma:12.00 Koulutuksen avaus


Kuntalain väliaikaiset muutokset – sähköiset kokouksetToimijoiden roolit sähköisessä kokouksessa- Ennen kokousta, kokouksessa ja kokouksen jälkeen

- Teknisen toimialan erityiskysymyksiä – miten toteuttaa sähköisestiMiten toimin käytännössä ja miten pidän pöytäkirjaa:

- Kokouksen avaus ja läsnäolot

- Erilaiset puheenvuorot

- Esteellisyys

- Äänestys ja vaali

- Eriävä mielipide

- Pöytäkirjan allekirjoittaminen ja tarkastaminen

- Päätösten tiedoksianto ja julkipano


Vinkkejä sähköiseen kokoukseen

14.00 Lopetus

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 12.6.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Lisätietoja koulutuksesta:
info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

ddd

Pirjo Ala-Hemmilä

KM, lo, opo, oppimisen ja ohjauksen ammattilainen, kunta- ja seutukehittäjä ensimmäisessä polvessa. Intohimona julkisen sektorin ammattilaisten kanssa kehittyminen ja osaamisen jakaminen.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. >> Tutustu