aikaa alkuun

Tiedoksiantomenettelyt teknisellä sektorilla – mitä tulee...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Tiedoksiantomenettelyt teknisellä sektorilla – mitä tulee ja mitä voidaan julkaista netissä?

Kunnissa on totuttu kuntalain uudistusten myötä jo sähköiseen tiedoksiantoon, mutta voidaanko ilmoitustaulu vihdoinkin jättää historiaan kaikilta osin kunnan niin halutessa?

Miten kuulutuslain kumoaminen ja hallintolain uusi säännös vaikuttavat käytännössä? Miten erityislakien tiedoksiantomenettelyt vastaavat hallintolain uutta säännöstä ja ollaanko käytäntöjä yhtenäistämässä? Mitä jos henkilöä/ toimijaa ei tavoiteta ja tiedoksianto tuntuu mahdottomalta? Koulutuksen jälkeen tiedät tiedoksiannon ja julkipanomenettelyn yksityiskohdat sekä vastaukset usein kysytyimpiin kysymyksiin liittyen henkilötietojen julkaisuun netissä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti yleistiedoksiantoja ja julkisia kuulutuksia hoitaville sekä niille, jotka vastaavat muutokseen liittyvistä toimenpiteistä organisaatiossa.

Aiemmin järjestetyistä vastaavista koulutuksista tulleita palautteita: “Selkeä ja ymmärrettävä kouluttaja”, “Selkeä ja ytimekäs esitys monimutkaisesta asiasta”, “Kouluttaja oli kyllä ammattilainen tässä asiassa”, “Nyt oli oikea asiantuntija paikalla, jolla oli hyvä esitysmateriaali ja asiantuntemus.”


KOULUTTAJA

Varatuomari Susanna Ijäs Lakimaa Oy:stä on aiemmin toiminut Kuntaliiton lakiyksikön lakimiehenä seitsemän vuoden ajan sekä siviili- ja hallintojuristina. Hän on toiminut myös useita vuosia juristina Hämeenlinnan, Espoon ja Helsingin kaupungin palveluksessa. Ijäksellä on taustaa myös valtionhallinnon puolelta sekä pankkimaailmasta. Ijäs on pidetty ja kokenut kouluttaja. Hän on kouluttanut kuntien työntekijöitä, virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jo kymmenen vuoden ajan.


OHJELMA

13.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

14.00 Koulutus alkaa

Miten päätöksen tiedoksianto vaikuttaa muutoksenhakuun – tiedoksiannon oikeusvaikutukset

Julkipanomenettely nyt ja tulevaisuudessa

Tiedoksianto asianosaiselle/kuntalaiselle

Todisteellinen tiedoksianto – mitä sillä tarkoitetaan?

Mitä jos päätöksensaajaa ei tavoiteta – yleistiedoksiannon edellytykset

Jo tehdyt ja tulevat muutokset tiedoksiantomenettelyihin

16.00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 13.8.2020.


Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn. Tarkoituksena on myös keskustella yhdessä aiheesta ja saada vastauksia osallistujien kysymyksiin. Käytämme aktiivisesti chattia yhteiseen keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen. Koulutus on tarkoitettu julkisen hallinnon kirjaamojen, asiakaspalvelun ja toimistotyön ammattilaisille. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu