Asiakirjojen julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa

Asiakirjojen julkisuus ja tietosuoja opetustoimessa

Tämä koulutus käy läpi tietosuojan roolia opetustoimessa ja ohjeistaa henkilötietojen oikeaoppiseen käsittelyyn oppilaitoksissa.

Tietosuoja merkitsee oppilaitoksissa sitä, että oppilaita koskevien henkilötietojen käsittelyn tulee olla asiallisesti perusteltua oppilaitoksen toiminnan kannalta. Kenellä on oikeus saada opetustoimessa käsiteltäviä asiakirjoja? Entä mitkä tiedot ovat salassa pidettäviä?

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

8.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Asiakirjojen julkisuus opetustoimessa
- Kenelle voidaan luovuttaa oppilaita koskevia asiakirjoja?
- Mitkä asiakirjat ovat salassa pidettäviä?

Tietosuoja-asetus ja henkilötiedot
- Koulutoimessa syntyvät henkilötiedot ja -rekisterit
- Henkilötietojen käsittely

Nettijulkisuus opetustoimessa
- Mitä koulu voi julkaista oppilaista netissä?
- Missä kulkee opetuksen julkisuuden rajat?

KOULUTTAJA

Lounais-Suomen Aluehallintoviraston Opetus- ja kulttuuritoimi -vastuualueen johtaja Esko Lukkarinen on kouluttanut hallinto-oikeudesta, julkisuudesta ja salassapidosta, oppilas- ja opiskelijahuoltolaista sekä opetustoimen lainsäädännöstä kahdenkymmenen vuoden ajan.

Aikaisemmin hän on urallaan ehtinyt toimia mm. luokanopettajana, hallintolakimiehenä Helsingin opetusvirastossa, koulutoimenjohtajana, koulutoimentarkastajana ja lääninsivistysneuvoksena Länsi-Suomen lääninhallituksessa sekä lakimiehenä Suomen Kuntaliitossa.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 25.8.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön?