aikaa alkuun

Palvelutarpeen arviointi sosiaalitoimessa

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Palvelutarpeen arviointi sosiaalitoimessa

Tässä koulutuksessa käsitellään sitä, millaisissa tilanteissa palvelutarpeen arviointi on tehtävä ja mitä siinä on käytännössä otettava huomioon.

Sosiaalihuollon työntekijän saadessa tiedon sosiaalihuollon tarpeessa olevasta henkilöstä, on hänen välittömästi arvioitava henkilön kiireellisen avun tarve. Henkilöllä on oikeus saada palvelutarpeen arviointi, ellei sen tekeminen ole tarpeetonta esimerkiksi palvelun tarpeen tilapäisyyden vuoksi.

Koulutus sopii kaikille, jotka työssään tekevät palvelutarpeen arviointia.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.


KOULUTTAJA

Sirkka Rousu on sote-alan yliopettaja, hallintotieteen tohtori ja sosiaalityöntekijä. Hänellä on monipuolinen kokemus asiakastyöstä, sen johtamisesta ja kehittämisestä. Rousu toimii myös kunnan, kuntayhtiöiden ja sote-kuntayhtymän päätöksentekijänä. Hän on aktiivinen kouluttaja ja kirjoittaja. Rousun osaamisen ydintä ovat laadun, vaikuttavuuden ja palvelujärjestelmän kehittäminen ja johtaminen, alan lainsäädäntö, sosiaalihuolto ja sosiaalityö. Hän on myös hallinto-oikeuden asiantuntijajäsen.


OHJELMA

11.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

12.00 Koulutus alkaa

- Palvelutarpeen arvioinnin lainsäädäntöpohja ja sen keskeiset tavoitteet

- Tuen tarpeet ja palvelujen saatavuus

- Palvelutarpeen arviointi osana asiakkuusprosessia

- Osallistava dokumentaatio auttaa asiakasta

14.00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 8.9.2020.


Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn. Tarkoituksena on myös keskustella yhdessä aiheesta ja saada vastauksia osallistujien kysymyksiin. Käytämme aktiivisesti chattia yhteiseen keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen. Koulutus on tarkoitettu julkisen hallinnon kirjaamojen, asiakaspalvelun ja toimistotyön ammattilaisille. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu