aikaa alkuun

Varhaiskasvatusta ohjaava lainsäädäntö

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Varhaiskasvatusta ohjaava lainsäädäntö

Varhaiskasvatuksen henkilöstö toimii päivittäin paitsi varhaiskasvatuslain ja -asetusten mukaisissa tehtävissä, niin myös esimerkiksi esi- ja erityisopetusta, lastensuojelua, tietosuojaa , tekijänoikeuksia sekä asiakirjan hallintoa ja arkistointia koskevien säännösten ohjaamina.

Aika ajoin on hyvä kerrata alaa koskevat säädökset. Osaa niistä noudatamme ja sovellamme harvemmin ja on siksi hyvä palauttaa mieleen. Toisaalta toimintatapojen muuttuessa ja kehittyessä on saattanut jokin säädösnäkökulma jäädä huomioimatta. Koulutuksessa käydään ytimekkäästi läpi varhaiskasvatusta ohjaava ja työtä tukeva lainsäädäntö, jotka jokaista varhaiskasvatuksessa työskentelevää tulee käytännöntyössä vastaan.


Koulutus on tarkoitettu varhaiskasvatuksen tehtävissä toimiville.

Kouluttajana toimii Mirva Ritari, varhaiskasvatuspäällikkö, Lempäälän kunta. Mirva on toiminut varhaiskasvatuksen johtotehtävissä viimeiset 15 vuotta. Hän toimii myös valtakunnallisessa varhaiskasvatuksen kehittämistyössä OKM:n nimittämän työryhmän jäsenenä. "Työn keskiössä aina lapsen edun ensisijaisuus ja positiivinen pedagogiikka. Ilon kautta mennään!"

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

OHJELMA

klo 11.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 12.00 Tervetuloa koulutukseen!

Varhaiskasvatuslaki, tausta ja tarkoitus

Lastensuojelulaki, velvoittavuus

Laki lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta, huoltajuustilanteet

Keskeiset nostot muista työtä ohjaavista säädöksistä

klo 14.00 Koulutus päättyy

Puolivälissä koulutusta on noin viiden minuutin tauko.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Ilmoittautuessasi koulutukseemme ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä (luo tunnus) videokoulutus.fi -sivustolle. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Lisätietoja koulutuksesta:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi tai
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu