Rehtori toiminnasta vastaavana johtajana

Tässä webinaarissa tarkastellaan rehtorin tehtävää toiminnasta vastaavana johtajana kolmen osa-alueen ja niihin liittyvien säädösten kautta.

Aika ajoin on hyvä kerrata alaa koskevat säädökset. Osaa niistä noudatamme ja sovellamme harvemmin ja on siksi hyvä palauttaa mieleen. Toisaalta toimintatapojen muuttuessa ja kehittyessä on saattanut jokin säädösnäkökulma jäädä huomioimatta.

Kouluttajana toimii rehtori Antti Ketonen, Orimattilan kaupungista. Antilla on nykyisen perusopetuksen rehtorin tehtävän lisäksi laaja kokemus muista opetuksen hallintoon liittyvistä tehtävistä, muun muassa kyläkoulun johtaja-opettajana ja erityisopetuksen rehtorina.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

Webinaari on tarkoitettu kaikille rehtorin tehtävissä toimiville tai niihin tähtääville. Tämä webinaari pohjautuu Opetushallinnon tutkintovaatimuksiin.

Oppilashuolto, järjestyssääntöjen laatiminen ja vahingonkorvausasiat

klo 12.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 13.00 Tervetuloa koulutukseen!

Rehtorin tehtävät oppilashuollon kokonaisuudessa

Järjestyssääntöjen laatiminen

Vahingonkorvausasiat

klo 15.00 Koulutus päättyy

Puolivälissä koulutusta on noin viiden minuutin tauko.

Hallintoakatemian Opetushallinnon tutkintoon valmentavalle verkkokurssille osallistuville, webinaari sisältyy kurssihintaan ja heiltä erillistä ilmoittautumista ei tarvita.

Ilmoittautuessasi koulutukseemme ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä (luo tunnus) videokoulutus.fi -sivustolle. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Lisätietoja koulutuksesta:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi tai

Lataa aineisto

Antti Ketonen

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn. Tarkoituksena on myös keskustella yhdessä aiheesta ja saada vastauksia osallistujien kysymyksiin. Käytämme aktiivisesti chattia yhteiseen keskusteluun ja kysymyksiin vastaamiseen. Koulutus on tarkoitettu julkisen hallinnon kirjaamojen, asiakaspalvelun ja toimistotyön ammattilaisille. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu