Työrauhan turvaamisen viimesijaiset keinot perusopetuksessa –...

Työrauhan turvaamisen viimesijaiset keinot perusopetuksessa – mitä pitää tietää?

Koulutuksessa tarkastellaan esimerkkien kautta sitä, mitä kurinpitokeinoja opettajilla ja rehtoreilla on lain mukaan käytettävissään sekä myös laajemmin sitä, mitä lain eri kirjauksilla on tarkoitettu. Koulutuksessa keskitytään niihin keinoihin, joihin on tehty lailla muutoksia ja jotka on käytettävissä ennen kirjallista varoitusta ja määräaikaista erottamista.

Perusopetuksessa opettajilla ja rehtorilla on velvollisuus turvata työrauha. Perusopetuslailla määritellään se, millaisia viimesijaisia keinoja opettajilla ja rehtoreilla on käytettävissään työrauhan ja koulun turvallisuuden turvaamiseksi. Taustalla vaikuttavat myös perus- ja ihmisoikeudet sekä hallintolain mukainen menettely. Perusopetuslakiin on 2000-luvulla lisätty keinoja työrauhan ja turvallisuuden ylläpitämiseen sekä täsmennetty niiden tarkoitusta käytännön tarpeiden mutta myös mm. perus- ja ihmisoikeuksien vaikutuksen johdosta.

Etkö pääse osallistumaan koulutukseen? Ota meihin yhteyttä, mikäli olet kiinnostunut koulutuksen tallenteesta!

13.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Taustalla vaikuttava lainsäädäntö

Kurinpidolliset keinot ja niiden tavoitteet esimerkkeineen
- Kasvatuskeskustelu
- Oppilaan määrääminen poistumaan ja opetuksen
epääminen
- Tavaroiden tarkastus / poisottaminen
- Siistimisvelvollisuus

Ennakkoon tulleiden ja koulutuksessa nousseiden kysymysten käsittely

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii HM, HuK Virve Valtonen, joka on opettajan pätevyydellä varustettu julkisoikeuden yliopisto-opettaja Itä-Suomen yliopistossa. Hän tekee väitöstutkimusta perusopetuksen opettajien ja rehtoreiden harkinnasta kurinpitotilanteessa. Intohimona Virvellä on opettajien ja kasvatuksen maailman sekä juristien ja oikeudellisen maailman ymmärtäminen ja yhteensovittaminen yhdessä ammattilaisten kanssa.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 18.11.2020.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu