aikaa alkuun

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Tuuli Tarukannel
  • Kouluttaja: Iiris Laukkanen

Toimielimen sihteerin perehdytyspaketti

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin työhön liittyviä asioita ja taustalla vaikuttavaa lainsäädäntöä. Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. Koulutuksen aikana käsitellään toimielimen sihteerin tehtävä kokouksen valmistelutoimista kokouksen aikaisiin toimiin ja kokouksen jälkitoimiin saakka.
Tarkoitus on käsitellä aihetta käytännönläheisesti ja myös keskustellen. Toimielimen sihteerin tehtävässä pidetään monia lankoja ja esimerkiksi määräaikojen toteutumisia käsissä. Tehtävän huolellinen hoitaminen on koko toimielimen etu. Tämän vuoksi toimielimen sihteerin tehtävään onkin syytä perehtyä rauhassa.

Koulutuspäivä toimii perehdytyksenä uudelle henkilölle toimielimen sihteerin rooliin kunnissa ja kuntayhtymissä.

Koulutus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien toimielinten sihteereille.

Koulutus on perehdytyspaketti toimielimen sihteerin rooliin, joten jos olet useita vuosia tehnyt toimielimen sihteerin tehtäviä suosittelemme tämän koulutuksen sijaan jotakin ajankohtaiskoulutuksistamme.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: ”Pidin erityisesti ruohonjuuritason käytännön ohjeista, sellaisia olisin itse kaivannut aikoinaan!” ”Oli hienoa, että kouluttajat olivat itsekin tehneet pöytäkirjanpitäjän/sihteerin tehtäviä toimielimissä. Siksi tuntui, että he todellakin tietävät käytännöistä mistä puhuivat. Sihteerin työn arvostus tuli myös esiin, mikä oli itselle saadun tiedon lisäksi myös positiivista ja kannustavaa:)”


Ohjelma:

9.15 Testaa yhteytesi


9.30 Mitä kuuluu toimielimen sihteerin rooliin?

- Vastuunjako ja kokouksen roolit
- Pöytäkirjan pitämisen perusperiaatteet
- Kokouksen ja kokousasiakirjojen julkisuus

Sähköiset kokoukset – lainsäädäntö ja käytännön vinkit hyvään sähköiseen kokoukseen

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

11.00 Lounas

12.00 Erilaiset kokoustilanteet
Miten toimin käytännössä ja miten pidän pöytäkirjaa:
- Erilaiset puheenvuorot
- Esteellisyys
- Äänestys ja vaali
- Eriävä mielipide
- Otto-oikeus
- Pöytäkirjan allekirjoittaminen ja tarkastaminen – mitä sähköisyys siihen tuo ?
- Muutoksenhaku ja tiedoksianto
- Muita käytännön esimerkkejä

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

14.15 Kahvitauko

14.30 Käytännön kuntaelämän esimerkki: vinkkejä hyvään kokoussihteerin toimintaan ja hyvään pöytäkirjaamiseen

Hallintojohtaja Iiris Laukkanen, Järvenpään kaupunki

15.30 Koulutus päättyy


Koulutus toteutetaan kokonaan etänä.

Ilmottaudu koulutukseen viimeistään 27.10.2020Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Hinnat:
Etänä: 220 euroa ( + alv. 24%) / osallistuja

Etäosallistujien ryhmäalennus:

Osallistujien lukumäärä:
5-9, hinta on 980 euroa (+ alv 24 %)
10-14, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 2200 euroa (+ alv 24 %)
30-39 hinta on 2900 euroa ( +alv. 24%)
40-49, hinta on 3600 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 4300 euroa (+ alv 24 %)
75-100, hinta on 5000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetämme linkin sähköpostiin, jonka kautta pääsee seuraamaan koulutusta videoyhteyden kautta. Osallistumiseen tarvitaan ainoastaan toimiva nettiyhteys.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 272.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.
xx

Iiris Laukkanen


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu