Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Tietosuoja ja tietoturva toimistotyössä

Tietosuojaa ja tietoturvaa on käsitelty useista eri näkökulmista ja aihe on ollut viime vuosina paljon pinnalla. Nyt aletaan saada myös konkreettisia vastauksia eri alojen käytännön kysymyksiin, kun ratkaisukäytäntöä ja suosituksia alkaa syntymään viime vuosina opittujen asioiden pohjalta. Myös käytännön tulkinnat kehittyvät koko ajan. Tässä koulutuksessa onkin tarkoituksena käsitellä käytännön näkökulmasta tietosuojaa toimistotyössä. Webinaarissa käsitellään toimistotyön keskeisimpiä ajankohtaisia kysymyksiä tietosuojasta ja tietoturvasta. Minkälaisia tulkintoja on syntynyt entä miten toteuttaa käytännön työssä näitä?

Webinaarissa pohditaan muun muassa sitä, miten tietosuojalainsäädäntö vaikuttaa toimistotyön tietojen käsittelyyn, miten toimitaan tietopyyntötilanteissa ja minkälaiset vastuut tietojen käsittelyyn sisältyy. Henkilötietojen käsittelyn kysymyksiä käsitellään käytännön esimerkkien avulla.

Koulutus on tarkoitettu erilaisia kunnan toimistotyötä tekeville henkilöille.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Asiat esitettiin selkokielellä. Kaikin puolin onnistunut koulutus.

Koulutuksesta voi tilata myös tallenteen, jota pystytte hyödyntämään pidempäänkin: info@hallintoakatemia.fi

OHJELMA

13.00 Miten tietosuoja-asetus vaikuttaa toimistotyössä?
- Miten tunnistan keskeiset riskit?
- Yksittäisen tietojen käsittelijän vastuut?
- Tietosuojan ja tietoturvan toteuttaminen omassa työssä

Miten vastaan tietopyyntöön ja käsittelen henkilötietoja: miten toimin esimerkiksi toimittajan, kuntalaisen tai toisen viranomaisen kanssa?
Miten käsittelen henkilötietoja ja arkaluonteisia (erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvia) tietoja?
Ratkaisuja ja käytännön esimerkkejä toimistotyön näkökulmasta

15.00 Lopetus

Ilmoittautumisaika on päättynyt. Koulutukseen pystyy silti vielä ilmoittautumaan.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Lataa aineisto

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu