aikaa alkuun

Nettijulkisuus ja lainsäädäntö koulutuspäivä

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Tuuli Tarukannel
  • Kouluttaja: Hanna Hurmola-Remmi

Nettijulkisuus ja lainsäädäntö koulutuspäivä

Julkisuus ja salassapitokysymykset ovat olleet pinnalla paljon sekä erilaisten lakimuutosten että maailman digitalisoitumisen vuoksi. Toisaalta myös tietojen, erityisesti henkilötietojen julkaisemiseen liittyy monia tulkinnanvaraisia kysymyksiä. Monia kuntien asiakirjoja kuten listoja, pöytäkirjoja ja päätöksiä pitää julkaista netissä. Tämän lisäksi kunnan tulee myös tiedottaa ja viestiä aiempaa enemmän netissä.

Lainsäädäntö asettaa suuntaviivat ja rajat netissä toimimiselle. Tasapainottelemme laajan avoimuuden ja julkisuusmyönteisen ajattelun ja toisaalta salassapidon sekä yksityisyydensuojan välissä. Miten kytkemme nämä onnistuneesti yhteen? Tässä koulutuksessa käsitellään näitä kysymyksiä käytännönläheisesti.
Koulutus sopii kuntien valmistelu- ja sihteeritehtävissä toimiville sekä tiedottamisesta vastaaville.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Selkeä ja hyvä koulutus. Ajankohtaiset ja käytännönläheiset esitykset ja esimerkit.

Kouluttajina toimivat Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta ja Hanna Hurmola-Remmi Heinolasta. Molemmilla kouluttajilla on myös käytännön kokremusta koulutusaiheesta.

Ohjelma:

9.15 Yhteyksien testaus

9.30 Koulutuksen avaus

9.35 Esityslistojen, pöytäkirjojen ja viranhaltijapäätösten julkaiseminen netissä
• miten tiedoksianto toteutetaan käytännössä?
• mitkä päätöksen tulee julkaista netissä?
• salassapidettävät asiat, mitä tietoja netissä voi julkaista?
• koska poistan tiedot netistä?
• hyviä käytännön vinkkejä ja ohjeita

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

11.30 Lounas

12.30 Henkilötietojen käsittely ja nettijulkisuus
- Henkilötietojen käsittely netissä
- Käytännön esimerkkejä ja ratkaisukäytäntöä

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

13.45 Kahvitauko

14.00 Käytännön vinkit - näin me toimimme pöytäkirjojen ja päätösten julkaisemisessa sekä verkkoviestinnässä
- Käytännön vinkit ja esimerkit – mitä sudenkuoppia ja oivalluksia meidän kunnasta voi oppia
- Linjauksemme pöytäkirjojen ja viranhaltijapäätösten julkaisussa
- Ohjeemme päätösten ja pöytäkirjojen julkaisuun sekä verkkoviestintään

Hanna Hurmola-Remmi, hallinto- ja kehitysjohtaja, Heinola

15.30 Koulutuksen päätös


Koulutus toteutetaan kokonaan etänä.


Ilmottaudu koulutukseen viimeistään 21.10.2020Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Hinnat:
Etänä: 220 euroa ( + alv. 24%) / osallistuja

Etäosallistujien ryhmäalennus:

Osallistujien lukumäärä:
5-9, hinta on 980 euroa (+ alv 24 %)
10-14, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 2200 euroa (+ alv 24 %)
30-39 hinta on 2900 euroa ( +alv. 24%)
40-49, hinta on 3600 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 4300 euroa (+ alv 24 %)
75-100, hinta on 5000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetämme linkin sähköpostiin, jonka kautta pääsee seuraamaan koulutusta videoyhteyden kautta. Osallistumiseen tarvitaan ainoastaan toimiva nettiyhteys.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 272.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.
Hollolan kunta

Hanna Hurmola-Remmi


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu