aikaa alkuun

Saavutettavuusdirektiivi kunnille - miten varmistaa saavutettavuus?

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Jarkko Koivuniemi

Saavutettavuusdirektiivi kunnille - miten varmistaa saavutettavuus?

Saavutettavuusdirektiivi ja siihen liittyvä kansallinen lainsäädäntö velvoittaa osaltaan myös kuntia tekemään verkkopalvelunsa saavutettaviksi. Käytännössä tämä tarkoittaa kunnan nettisivujen sekä mahdollisten mobiilisovellusten saavutettavaksi tekemistä. Tässä koulutuksessa käydään asiaa läpi kunnan näkökulmasta ja keskitytään siihen, miten varmistetaan, että kunta täyttää saavutettavuusvaatimukset lainsäädännön edellyttämällä tavalla sekä muutoinkin asiakkaiden näkökulmasta hyvin.

Koulutuksessa käsitellään saavutettavuuden mahdollistamista kun käytetään useimmiten käytettyjä toimisto-ohjelmia. Koulutuksessa perehdytään Word:n, Pdf:n ja Excel-tiedostomuotoihin. Koulutus on käytännön koulutusta ja kouluttaja käy saavutettavuuden mahdollistamista läpi kussakin ohjelmassa ohjelma kerrallaan.

Koulutus on tarkoitettu saavutettavuusvaatimusten toimeenpanosta kunnissa ja kuntayhtymissä vastaaville ja kiinnostuneille sekä henkilöstölle, joka käyttää työssään koulutuksessa käsiteltäviä toimisto-ohjelmia.

Kouluttajana toimii Jarkko Koivuniemi Suomen ammattipuhujista. Jarkko on pitkän linjan saavutettavuuden asiantuntija, joka on saanut kiittävää palautetta koulutuksistaan.

Palautetta vastaavasta Jarkon pitämästä koulutuksesta: Monipuolinen ja mielenkiintoinen kokonaisuus ja kouluttaja.


OHJELMA

13.00 EU:n saavutettavuusdirektiivi - saavutettavuusvaatimukset kunnille

· Aikataulu

· Muu kansallinen lainsäädäntö - laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta

· Mitä tarkoittaa saavutettavuus digipalveluissa ?

· Mitä on tarkoitus uudistaa ja muuttaa ?

Saavutettavuusvaatimusten täytäntöönpano koko kunnassa

-Minimitason saavutettavuusvaatimukset

- Laadun parantaminen käytännössä

- Yhdenvertaisuuden periaate

Saavutettavuusvaatimusten huomioiminen käytännössä: miten lähteä

liikkeelle kunnassa?Saavutettavuusvaatimusten huomioiminen nettisivuilla käytännössä

· nettisivut, extranet ja intranet

· tekstit ja kuvat

· julkisesta saatavat asiakirjat esim. pdf ja office dokumentit

· videoidut kokoukset15.00 Koulutus päättyy


Ilmoittauduthan koulutukseen 4.11.2020 mennessä.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

kouluttaja

Jarkko Koivuniemi


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu