Muutoksenhaku valtuuston ja hallituksen päätöksiin

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan valtuuston ja hallituksen päätöksiin. Tarkoituksena on tuoda koulutuksessa selkeästi esimerkkejä erilaisista tyypillisistä valtuuston ja hallituksen päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta sekä mitä piirteitä näiden toimialojen muutoksenhakuun liittyy. Koulutuksessa käsitellään myös sitä, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Tarkoituksena on käsitellä aihetta käytännön esimerkkien ja tilanteiden näkökulmasta.

Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä ja/tai pöytäkirjanpitäjänä työskenteleville, päätöksiä valmisteleville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: “Selkeytti paljon monia asioita kunnan muutoksenhaku prosessissa.” “Hallintoakatemian koulutukset ovat olleet aina antoisia.”

10.00 Koulutuksen avaus

10.05 Päätöksen muutoksenhakukelpoisuus valtuuston ja hallituksen päätöksiin
Mihin päätökseen saa hakea muutosta ja mihin päätökseen ei?
Esimerkkejä keskeisimmistä valtuuston ja hallituksen muutoksenhakutilanteista
Oikaisuvaatimus, kunnallisvalitus ja hallintovalitus
Kuka saa hakea muutosta
Erilaiset poikkeustilanteet ja miten huomioida ne

Määräajat ja niiden laskeminen

Päätöksen tiedoksianto valtuuston ja hallituksen päätöksistä

12.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 6.10.2020

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi

Lataa aineisto

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu