aikaa alkuun

Mitä kannattaa huomioida koulurakennuksen suunnittelussa?

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Tuomo Vesikko

Mitä kannattaa huomioida koulurakennuksen suunnittelussa?

Valtakunnallinen (OPS 2016, VASU 2018 ja LOPS 2021) ja kunnan oma varhaiskasvatus- ja opetussuunnitelma on lähtökohtana uusien kouluhankkeiden suunnittelulle. Monissa kunnissa on tehty myös pedagoginen käsikirja, jossa on määritelty tarkemmin kouluhankkeiden pedagoginen perusta ja vaatimukset tiloille. Monesti olisi hyvä valmentaa henkilökuntaa uudistukseen pedagogiassa (esim. yhteisopettajuus, erilaisten tilojen ja opetusmenetelmien hyödyntäminen, ilmiöpohjainen opetus….) Kun henkilöstöllä on valmiudet nähdä mitä uusi toiminta vaatii, voidaan tehdä hankkeelle toiminnalliset vaatimukset ennen hankkeen suunnittelun käynnistämistä.

Hankkeelle tulee asettaa myös teknisiä- ja ympäristövaatimuksia. Teknisiä vaatimuksia ovat mm. sisäilman laatu, akustiset vaatimukset, valaistus, olosuhteiden hallinta, riskittömät rakenteet, turvallisuus, piha-alueet ja ylläpidon kannalta tärkeiden asioiden dokumentointi. Ympäristövaatimuksia voivat olla mm. energialuokka, lämmitysmuoto, rakennusmateriaalit ja uusiutuvan energian hyödyntäminen

Tässä koulutuksessa perehdytään erityisesti koulurakennuksen suunnittelun erityispiirteisiin käytännön esimerkkien avulla.

Koulutus on tarkoitettu oppimisympäristön suunnitteluun osallistuville eri toimijoille, kuten esimerkiksi rakennuksen käyttäjien edustajille, rakennushanketyöryhmän jäsenille ja prosessiin osallistuville tahoille, viranhaltijoille ja luottamushenkilöille.

OHJELMA:

Klo 12.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

Klo 13.00 Tervetuloa koulutukseen!

- Rakennushankkeeseen valmistautuminen:
pedagoginen lähtökohta, henkilöstön koulutus,
toiminnalliset tavoitteet
- Toimivia pedagogisia ratkaisuja yleis- ja
erityisopetuksen tarpeisiin
- Tilojen jakamista ja monikäyttöisyyttä helpottavat
ratkaisut
- Uusien teknologisten ratkaisujen mahdollistaminen
(esim. siivousrobotit)
- Sisäilman laatuun vaikuttavat ratkaisut
- Miten kouluun saadaan hyvä akustinen ympäristö?
- Uusien oppimisympäristöjen kalustus- ja
säilytysratkaisut
- Miten varmistetaan toimiva kiinteistönhoito ja -
ylläpito?

Klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin mittainen tauko.

Kouluttajana toimii Tuomo Vesikko, EduBuild Oy. Tällä hetkellä hän toimii rakennuttajapäällikkönä Hollolan Tilapalvelut Oy:ssä. Tuomolla on pitkä kokemus kuntien rakennushankkeista sekä rakennuttajana että luottamushenkilönä päätöksenteossa. Hän on viime vuosina työn ohella jakanut osaamistaan myös kouluttajana ja konsulttina.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.
Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.
Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.
Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi


Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Tuomo Vesikko


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu