Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

PERUTTU: Vanhusneuvoston toiminta korona-aikana - etätyökaluja ja kokouskäytäntöjä

Hyvin nopeasti syntyi tarve järjestää vaikuttamistoimielinten, kuten vanhusneuvostojen toimintaa etänä. Kokoukset sähköisessä ympäristössä toimivat samoin periaattein kuin fyysisen läsnäolon kokouksetkin, mutta sujuvan kulun takaamiseksi on sekä puheenjohtajan, että osanottajien hyvä ennakoida muutamia asioita. Muiden ikääntyvien kuntalaisten osallistamiseen on keinoja myös turvaväliaikoina ja erilaiset osallistamisen muodot ovat tervetulleita myös korona-ajan jälkeiseen aikaan. Tule ottamaan tuo digiloikka kanssamme!

Tässä koulutuksessa käymme läpi etäkokouskäytäntöjä ja tutustumme vanhusneuvoston sisäiseen käyttöön ja osallistavaan tarkoitukseen sopiviin sovelluksiin ja ohjelmiin. Koulutukseen osallistuminen on helppoa: osallistuja saa sähköpostiinsa linkin, josta hän pääsee suoraan seuraamaan koulutusta. Koulutus on tarkoitettu vanhusneuvoston jäsenille ja sihteereille sähköisten työkalujen käytön osaamistasosta ja kokemuksesta riippumatta.

Kouluttajina toimivat kuntien vaikuttamiselinten toimintaan hurahtaneet Hallintoakatemian kouluttajat Henri Yli-Salomäki ja Pirjo Ala-Hemmilä.

Kouluttajille voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla sekä koulutuksen aikana chatin välityksellä. Vaihtoehtoisesti voit katsoa koulutuksen haluamanasi ajankohtana tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle vanhusneuvoston edustajalle lähetämme pyynnöstä tallenteen ilman lisäkustannuksia.

OHJELMA:

Klo 12.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Klo 13.00 Koulutus alkaa

Sähköinen kokous
ennen kokousta puheenjohtajana ja sihteerinä huomioitavaa
osallistujan toimenpiteet ennen kokousta ja kokouksen aikana
kokouksen kulku ja menettelytavat
yleisimmät ongelmatilanteet sähköisissä kokouksissa

Padlet
tutustuminen Padletin käyttöön ryhmän ideointipohjana

Facebook
tiedotuskanavana: julkaisut, tapahtumat, Face-livelähetykset kuntalaisille

Instagram
kyselyt

Google Meet

Trello
yhteistyöalusta

Klo 15.00 Koulutus päättyy

Koulutuksen puolivälissä on 5-10 minuutin tauko.


Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Ilmoittautuessasi koulutukseemme ensimmäistä kertaa, sinun tulee rekisteröityä (luo tunnus) videokoulutus.fi -sivustolle. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

RYHMÄALENNUS

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Lisätietoja koulutuksesta:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi ja
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu