Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Ymmärrettävä valmisteluteksti ja hyvä pöytäkirja – kielipoliisin vinkit

Voit edelleen ilmoittautua koulutukseen

Nyt parannetaan esityslistojen ja pöytäkirjojen ymmärrettävyyttä!

Kielipoliisi Riitta Suominen perehtyi väitöskirjaa laatiessaan laajasti kuntien teksteihin ja virkatekstien kehittämiseen. Päätöstekstien tulisi olla mahdollisimman helppokäyttöisiä. Kuntien päätöstekstien käytettävyyttä hankaloittavat tekstien pituus, kuntalaisnäkökulman puuttuminen, loppupainotteinen esittämisjärjestys, pääasiasian tunnistamisen vaikeus sekä pulmalliset käsitteet.
Hyvä päätösteksti auttaa kuntalaista osallistumaan, ja samalla se helpottaa myös organisaation sisäistä työskentelyä.

Koulutuksessa käsitellään esityslistan ja pöytäkirjan kirjoittamista Kielipoliisin käytännön vinkkien ja esimerkkien kautta. Koulutuksessa perehdytään päätöstekstien kirjoittamiseen käytännössä.
Koulutus on tarkoitettu julkishallinnon valmistelutekstejä kirjoittaville ja pöytäkirjanpitäjille.

Kouluttajana toimii FT, viestinnän ja verkko-oppimisen asiantuntija Riitta Suominen. Riitta on pidetty, innostava ja käytännönläheinen kouluttaja, jolla on pitkä kokemus kunta-alan kouluttamisesta. Riitan väitöskirja "Virkatekstien käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi" tarkistettiin elokuussa 2019 ja on tutustuttavissa osoitteessa https://trepo.tuni.fi/handle/10024/116307.

Palautetta aiemmasta Riitta Suomisen koulutuksesta: ”Erityiskiitos Riitta Suomiselle mielenkiintoisesta ja virkistävästä osuudesta.” ”Kouluttaja Riitta Suominen on erittäin hyvä esiintyjä.”

OHJELMA:

9.00 Koulutuksen avaus

Valmistelutekstin ja päätösasiakirjojen merkitys
Kuka lukee, kenelle kirjoitat?

Näin parannan valmistelutekstejä
Näkökulmana kuntalaislähtöisyys ja käytettävyys
Miten teksti rakentuu – tekstin esittämisjärjestys?
Tiivistelmä ja päätösehdotuksen muotoilu

Selkeää, asiallista ja ymmärrettävää
Tutut sanat ja ymmärrettävät käsitteet
Pääasian tiivistäminen ja konkretisointi
Oikeuskielen käsittely

Päätösviestinnän kehittäminen
Päätösviestintä – pöytäkirjan teksti vaikuttaa tiedotteisiin
Kokousten suoratoisto, liveraportointi ja sosiaalinen media

12.00 Koulutuksen päätös

© Hallintoakatemia ja Riitta Suominen


Voit edelleen ilmoittautua mukaan koulutukseen.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 223.2 €
sis. alv 24%

Lataa aineisto

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Riitta Suominen


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu