Uuden opettajan perehdytys arviointitehtävään yläkoulussa

Yläkoulun opetussuunnitelman perusteisiin on tullut arviointia koskevia muutoksia ja tarkennuksia ja kuluvan lukuvuoden aikana (tammikuussa 2021) julkaistaan arvioinnin tueksi kriteerit ja oppimisen tavoitteet. Päättöarvioinnin tarkempien kriteerien tavoitteena on lisätä arvioinnin yhdenvertaisuutta sekä arvosanojen vertailukelpoisuutta. Arvioinnin kansallisia linjauksia on täsmennetty tavoitteena saada koko maahan yhtenäisemmät arvioinnin periaatteet koulujen ja opettajien arviointityön tueksi.

Tässä koulutuksessa perehdymme mitä opetussuunnitelman mukainen arviointi käytännössä tarkoittaa yläkoulun opettajan arviointitehtävässä.

Koulutus on tarkoitettu perusopetuksen yläkoulussa opetustehtäväänsä juuri aloittaneille, joko aivan uutena opettajana tai opetustyöhön muista tehtävistä palanneille.

OHJELMA:

klo 11.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

klo 12.00 Tervetuloa arviointikoulutukseen!

- Arvioinnin käsitteet perusopetuksessa

- Arvioinnin roolit ja tehtävät (erityisesti formatiivinen ja
summatiivinen arviointi)

- Mitä ovat opettajan arviointitaidot ja oppilaan
arviointitaidot?

- Mitä on riittävän monipuolinen arviointi käytännössä?

- Mitä dokumentoin?

- Missä kohden oppimisprosessia arviointi on
tehokkaimmillaan?

- Miten ja miksi toteuttaa itse- ja vertaisarviointia?

- Miten arvioinnin avulla voin vaikuttaa motivaatioon?

- Millä tavoin voin tehdä arviointia näkyväksi oppilaalle
ja huoltajille?

- Miten kehitän arviointitaitojani ja arviointityötäni
niin, että se on sopivassa suhteessa koko työhöni
nähden?

KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii Pirjo Ala-Hemmilä Hallintoakatemiasta. Pirjo on toiminut opetussuunnitelmatyössä ja sen jalkauttamistyössä seudullisella, kunnan ja koulun tasolla. Hän on arviointikouluttaja ja kiinnostunut erityisesti oppimaan oppimisen tukemisesta arvioinnin avulla.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutukseen liittyvissä kysymyksissä, voit olla yhteydessä Pirjoon:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

Lataa aineisto

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu