Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Siirretty 21.10. klo 15-16: Puheenjohtajana sähköisessä kokouksessa - miten johdan sähköistä kokousta?

Kuntien sähköiset kokoukset ovat herättäneet paljon kysymyksiä ja keskustelua. Eikä suotta, sillä tilanne on ollut monelle puheenjohtajalle uusi. Onneksi kunnissa on ollut sähköisiä välineitä käytössä osana kokousta, mutta kokonaan etänä ja etäällä oleminen – miten siihen suhtaudutaan? Jokaisen tulee pystyä osallistumaan keskusteluun ja päätöksentekoon sekä kokouksista tulisi saada kaikki irti. Lisäksi päätösten tulee olla myös muotoseikoiltaan kestäviä.

Koulutuksessa käydään tiiviisti läpi kuntalain tämänhetkisiä vaatimuksia sekä hyviä sähköistä kokousta koskevia suosituksia ja ohjeita. Koulutuksessa keskitytään puheenjohtajan tehtäviin sähköisessä kokouksessa. Olemme keränneet koulutusta varten vinkkejä hyvään kokouksen vetämiseen sekä vuorovaikutukseen sähköisissä tilanteissa.

Voit tilata koulutuksesta myös tallenteen, jota pystytte hyödyntämään pidempäänkin (info@hallintoakatemia.fi).

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: ”Tarpeellinen koulutus ja mukavasti toteutettu. Käsitellyt asiat olivat juuri niitä, joita nyt tarvitaankin ja joita voi heti hyödyntää.”

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. Molemmilla kouluttajilla on kokemusta kunnan toimielinten puheenjohtajana toimimisesta.

OHJELMA:

klo 16:45 alkaen, voit halutessasi varmistaa yhteyden toimivuuden

klo 17.00 Koulutuksen avaus

- Kuntalaki ja kunnan kokoukset sekä sähköiset kokoukset

- Puheenjohtajan oikeudet ja velvollisuudet kokousten
johtajina

- Puheenjohtajan valmistautuminen sähköiseen
kokoukseen

- Miten varmistamme kokouksen kulun sekä yhdenvertaisen ääni- ja
kuvayhteyden kokouksen ajan?

- Kokoustilanteita: esteellisyys, äänestys ja vaali, erilaiset puheenvuorot, linjoilla pysyminen, kokouksen kulun turvaaminen ja häiriöttömyys
-Käytännön vinkkejä ja esimerkkejä
klo 19.00 Koulutuksen päätös


Koulutuksen puolivälissä on noin viiden minuutin mittainen tauko.


Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 28.9.2020
Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS on voimassa silloinkin, vaikka kaikki osallistuisivat siihen omilta työpisteiltään. Riittää, että laskutus tapahtuu samalle organisaatiolle.

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75 hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Lisätietoja:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi ja 040 752 9719
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.
ddd

Pirjo Ala-Hemmilä

KM, lo, opo, oppimisen ja ohjauksen ammattilainen, kunta- ja seutukehittäjä ensimmäisessä polvessa. Intohimona julkisen sektorin ammattilaisten kanssa kehittyminen ja osaamisen jakaminen.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu