aikaa alkuun

Arkistoasioiden koulutuspäivä

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Arkistoasioiden koulutuspäivä

Koulutuksessa käsitellään kunnan arkistointiin liittyviä olennaisimpia kysymyksiä sekä juuri nyt ajankohtaisia teemoja. Tarkoituksena on keskittyä siihen, miten turvaamme parhaalla mahdollisella tavalla arkistotoimen toimivuuden ja mikä merkitys hyvällä arkistoinnilla ja asiakirjojen hallinnalla asioiden elinkaaren eri vaiheissa on. Tiedon säilyminen ja tiedon käyttäminen on organisaatioiden elinehto ja koulutuksessa käsitelläänkin tätä turvaavia asioita muuttuvassa ja sähköistyvässä maailmassa.

Lisäksi koulutuksessa käsitellään ajankohtaisia kysymyksiä kuntien arkistoinnissa sekä esimerkkejä uusista ja erilaisista toimintatavoista. Koulutukseen on valittu myös kiinnostavia käytännön kuntaesimerkkejä.

Koulutuspäivä on tarkoitettu kunnan erilaisissa arkistotehtävissä toimiville.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Koulutus kokonaisuudessaan oli hyvä ja asia oli omaan työhön liittyvää. Vastaavia ytimekkäitä koulutuksia lisää. Kiitos!

Kouluttajana toimivat alan ammattilaiset, joilla on käytännön kokemusta koulutusaiheista.

OHJELMA

9.00 Tervetuloa koulutukseen ja kuntakentän ajankohtaiset asiat
Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia


9.15 Kunnallisen asiakirjahallinnan ajankohtaiset aiheet
Marita Vallenius, ylitarkastaja, Kansallisarkisto

10.00 Asiakirjatiedon hallinta ja sähköinen arkistointi
Tiina Lifländer, asiakirjahallintopäällikkö, Keva

11.00 Lounas

12.00 Uuden tiedonhallintalain vaikutus ja merkitys arkistoasioihin
Jarkko Koivunen, tieto- ja teknologia-asiantuntija, Suomen Ammattipuhujat Oy

14.00 Kahvitauko

14.15 Vinkkejä Tampereelta: uuden kaupunginarkiston suunnittelu, sähköisen arkiston päivitys ja vanhojen arkistojen digitointi
Juha Laine, projektipäällikkö, Arkistojen digitointiprojekti Raffe, Tampereen kaupunki

15.30 Koulutuksen päätös

Koulutus toteutetaan kokonaan etänä.

Ilmottaudu koulutukseen viimeistään 13.11.2020Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Ryhmäalennus:

Hinnat:
Etänä: 220 euroa ( + alv. 24%) / osallistuja

Etäosallistujien ryhmäalennus:

Osallistujien lukumäärä:
5-9, hinta on 980 euroa (+ alv 24 %)
10-14, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 2200 euroa (+ alv 24 %)
30-39 hinta on 2900 euroa ( +alv. 24%)
40-49, hinta on 3600 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 4300 euroa (+ alv 24 %)
75-100, hinta on 5000 euroa (+ alv 24 %)

Koulutukseen ilmoittautuneille lähetetämme linkin sähköpostiin, jonka kautta pääsee seuraamaan koulutusta videoyhteyden kautta. Osallistumiseen tarvitaan ainoastaan toimiva nettiyhteys.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 272.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu