aikaa alkuun

Kuntalaki sihteerille

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Tuuli Tarukannel

Kuntalaki sihteerille

Koulutuksessa käsitellään kuntalain tilannetta ja kuntalain uudistumista tiiviisti. Muutoksista nostetaan esiin sihteerityön näkökulmasta kiinnostavia yksityiskohtia. Koulutuksen alussa perehdytään lyhyesti muun muassa kuntalain keskeisiin asiakirjoihin, jotka vaikuttavat sihteerityöhön kunnissa, kuten hallintosääntöön ja strategiaan. Koulutuksessa käsitellään sihteerityön näkökulmasta keskeisiä kokousasioita sekä käydään läpi myös pöytäkirjanpitoon liittyviä keskeisiä kysymyksiä ja vinkkejä. Käsitellään myös tiiviisti kokouksen jälkitoimia kuten kuntalain mukaista tiedoksiantoa ja muutoksenhakua.

Tarkoituksena on käydä tiiviisti, mutta kattavasti oleelliset kunnan sihteerityössä vastaantulevat kuntalain pykälät sekä sen, miten ne vaikuttavat käytännön tilanteisiin. Koulutus on käytännönläheinen ja aihetta käsitellään käytännön esimerkkien kautta.

Koulutuksessa käsitellään kuntalakia erityisesti toimielimen sihteerin näkökulmasta, mutta koulutus sopii myös muunlaista sihteerityötä tekeville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Kouluttaja oli selkeäsanainen ja hyvä, materiaali oli myös hyvä. Kaksi tuntia meni nopeasti.

Ohjelma:

10.00 Koulutuksen avaus
Tuoreet uutiset kuntalaista: onko jotakin uutta?
Keskeisimmät kunnan hallinnon asiakirjat kuntalaissa
Kokousmenettelyt ja sihteerinä kokouksessa
Toimielimen pöytäkirjavinkit kuntalain valossa
Päätösten tiedoksianto ja muutoksenhaku tiivistettynä

12.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 30.12.2020

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Hinta 155 e + alv 24 %

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu