Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Hyvät etäkokoukset - hallituksen eri rooleissa

Kuntien ja kaupunkien hallitukset järjestävät kokouksensa fyysisten kokousten lisäksi etänä. Kokoukset voivat olla hybridikokouksia tai kokonaan etänä toteutettavia. Tässä koulutuksessa monimuotoistuvia kokoustilanteita tarkastellaan hyvin käytännönläheisesti, esimerkkien ja muun muassa ohjemallien ja vinkkien avulla.

Koulutuksessa käydään tiiviisti läpi kuntalain tämänhetkiset vaatimukset ja hyviä, toimivia vinkkejä etäkokouskäytänteisiin suljetussa hallituksen kokouksessa.

Kaikki neljä etäkokouskoulutustamme on ryhmäilmoittautuneille katsottavissa oman valintansa mukaan. Osallistuja voi valita yhden tai vaikka kaikki neljä koulutusta oman luottamustehtävänsä ja kiinnostuksensa perusteella.

Ryhmäilmoittautuneille teemme tallenteen, jolloin webinaari on katsottavissa kunkin oman aikataulun mukaan. Myös yksittäinen osallistuja voi vaihtoehtoisesti tilata koulutuksesta tallenteen: info@hallintoakatemia.fi

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: ”Tarpeellinen koulutus ja mukavasti toteutettu. Käsitellyt asiat olivat juuri niitä, joita nyt tarvitaankin ja joita voi heti hyödyntää.”

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. Molemmat kouluttajat ovat kokeneita etätoimintojen järjestelyissä sekä erilaisissa kunnan toimielinten kokoustilanteissa ja siksi koulutus on hyvin käytännönläheistä.

OHJELMA:

klo 15:45 alkaen, voit halutessasi varmistaa yhteyden toimivuuden

klo 16.00 Koulutuksen avaus

Mitä kokouksiin valmistautumisessa on hyvä huomioida?

Osallistujan huolellisuus suljettuun kokoukseen osallistuessa

Miten varmistamme kokouksen selkeän kulun sekä yhdenvertaisen ääni- ja
kuvayhteyden?

Mahdolliset kokoustilanteet ja niissä toimiminen:
- esteellisyys
- äänestys ja vaali
- erilaiset puheenvuorot
- linjoilla pysyminen
- kokouksen kulun turvaaminen ja häiriöttömyys

Etä- ja hybridikokousten kehittäminen toimivaksi kokouskulttuuriksi.

klo 17.00 Koulutuksen päätös


Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 15.10.2020
Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Pääset koulutukseen Omat ilmoittautumiset -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Ryhmäilmoittautumisen voi tehdä myös yhden yhteyshenkilön kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.
Hinta: 50€ (+ alv 24%)

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:

7 -11, hinta on 300 euroa (+ alv 24 %)
12- 30, hinta on 540 euroa (+ alv 24 %)
31-50, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
51-75, hinta on 1850 euroa (+ alv 24 %)
76-100, hinta on 2400 euroa (+ alv 24 %)
101- 199, hinta on 3600 euroa (+ alv 24 %)
200 - , hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)

Lisätietoja:
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi 040 752 9719 tai
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi 045 612 5664
Hinta: 62 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

ddd

Pirjo Ala-Hemmilä

KM, lo, opo, oppimisen ja ohjauksen ammattilainen, kunta- ja seutukehittäjä ensimmäisessä polvessa. Intohimona julkisen sektorin ammattilaisten kanssa kehittyminen ja osaamisen jakaminen.
Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu