aikaa alkuun

Julkisuuslaki toimielimen sihteerille

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Tuuli Tarukannel

Julkisuuslaki toimielimen sihteerille

Koulutuksessa käsitellään toimielimen sihteerin näkökulmasta julkisuuslain keskeisiä asioita. Uutena kysymyksenä on myös erilaiset sähköisiin kokouksiin liittyvät tulkintatilanteet ja julkisuusasioiden huomioiminen niissä. Asioita pitää pystyä käsittelemään sähköisissä kokouksissa, mutta myös salassapito ja tietosuojakysymykset on huomioitava. Koulutuksessa huomioidaan muutkin ajankohtaiset asiat ja meneillään olevat tilanteet.

Koulutuksessa käsitellään myös pöytäkirjan pitämisen ja pöytäkirjatiedon näkökulmasta julkisuuslain keskeisiä asioita. Toimielimen sihteerin työssä on suuri merkitys sekä suullisella että asiakirjajulkisuudella. Kokoustilanteissa tapahtuva tietojen käsittely sekä listoilla ja pöytäkirjoissa tapahtuva tiedon käsittely, siirto ja säilyttäminen ova tärkeitä, mutta välillä monitulkintaisia asioita.

Koulutuksessa pohditaan tiiviisti erilaisten kokous- ja pöytäkirjatilanteiden ja materiaalien käsittelyä ja käyttäytymistä sekä myös tietojen luovuttamista kokouksen jälkeen. Koulutus on käytännönläheinen ja aihetta käsitellään myös käytännön esimerkkien kautta. Kouluttajalla on myös kokemusta pöytäkirjan pitäjän työstä.

Koulutus on tarkoitettu kunnan eri toimielinten pöytäkirjanpitäjille. Koulutuksen aikana näkökulma pidetään pöytäkirjan pitäjän työn kannalta keskeisissä asioissa.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Käytännön esimerkit tuovat koulutuksen aina lähemmäs omaa työtä. Aina on hyötyä myös siitä, että kouluttaja on itse toiminut vastaavissa tehtävissä.

OHJELMA:

10.00 Koulutus alkaa

Julkisuuslain keskeiset vaikutukset toimielimen sihteerin työhön

Mitä uutta? Sähköiset kokoukset ja tulkintatilanteet ennen kokousta ja kokouksen aikana

Kokouksen julkisuus ja kokouksessa käsiteltävän aineiston julkisuus - missä vaiheessa
julkista ja kenelle?

Salassapidettävät tiedot ja henkilötiedot pöytäkirjassa

Pöytäkirjan tiedoksianto ja julkisuus - mikä on julkista ja kenelle

12.00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 14.12.2020

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Hinta
155 euroa (+alv 24 %)

Ryhmäalennus:

Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-7, hinta on 650 euroa (+ alv 24 %)
8-10, hinta on 950 euroa (+ alv 24 %)
11-14, hinta on 1100 euroa (+ alv 24 %)
15-19, hinta on 1250 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1400 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1600 euroa (+ alv 24 %)
40-49 hinta on 1800 euroa (+ alv 24 %)
50-75, hinta on 2000 euroa (+ alv 24 %)
76-100 hinta on 2800 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel, tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi
Hinta: 192.2 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu