aikaa alkuun

Arkistoasioiden perehdytyspaketti

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Arkistoasioiden perehdytyspaketti

Arkistoasioiden perehdytyspaketti kuuluu Hallintoakatemian perehdytykoulutuksiin. Tässä koulutuksessa käsitellään kunnan arkistointiin liittyviä olennaisimpia kysymyksiä perusteista lähtien. Koulutuksessa pohditaan muun muassa toimintaa ohjaavien asiakirjojen merkitystä ja asemaa sekä käydään koko tiedonhallinnan elinkaari tiiviisti läpi. Tarkoituksena on keskittyä siihen, miten turvaamme parhaalla mahdollisella tavalla arkistotoimen toimivuuden ja mikä merkitys hyvällä arkistoinnilla ja asiakirjojen hallinnalla asioiden elinkaaren eri vaiheissa on.

Koulutuksessa käsitellään myös arkistotoimen asemaa kunnassa sekä arkistointiin liittyviä vastuita ja velvollisuuksia. Koulutuksessa käydään myös läpi asiakirjatiedon elinkaari vireilletulosta arkistointiin.

Koulutuspäivä toimii perehdytyksenä kunnan arkistoasioihin uusille arkistotehtävissä vasta aloittaneille tai sellaisille henkilöille, jotka eivät toimi arkistotehtävissä kokopäiväisesti vaan tarvitsevat tietoa arkistotoimen perusteista kunnissa.

Koulutuspäivän jälkeen sinulla on perustiedot, jotta saat varmuuden arkistointiin liittyvien työtehtävien hoitamiseen kunnassa ja tiedät mistä löytää lisätietoja ja -tukea tarvittaessa.

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Koulutus kokonaisuudessaan oli hyvä ja asia oli omaan työhön liittyvää. Erittäin selkeä ja looginen koulutuskokonaisuus.


OHJELMA

9.30 Koulutus alkaa - tervetuloa koulutukseen!

Arkistoasioiden perusteita

- Arkistotoimen sekä arkistoinnin asema ja merkitys kunnassa
- Arkistointiin liittyvät vastuut ja velvollisuudet
- Termit selviksi - eAMS, TOS jne.

Keskeinen lainsäädäntö, ohjeet ja määräykset, jotka ohjaavat arkistointia

Säilytysajat sekä asiakirjojen säilyvyys ja käytettävyys

12.00 Lounas

13.00 Asiakirjatiedon elinkaari vireilletulosta arkistointiin
Rekisteröinti
Määritykset ja seulonta
Säilyvyyden turvaaminen
Hävittäminen
Tietosuojan huomioiminen koko elinkaaren ajan

14.45 Kahvitauko

15.15 Ajankohtaista arkistotoimessa - mitä on hyvä tietää juuri nyt

Ylitarkastaja Marita Vallenius, Kansallisarkisto

16.00 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.5. mennessä.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

Hinta on 250€ (+24%alv)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 234 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 203 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 172 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 148 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 125 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 109 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 94 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 55 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Tuuli Tarukannel
tuuli.tarukannel@hallintoakatemia.fi

Hinta: 310 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu