aikaa alkuun

Miten voin toimia häiritsevästi tai uhkaavasti...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Miten voin toimia häiritsevästi tai uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan kanssa?

Opettajat kohtaavat työssään yhä enemmän haastavia tilanteita ja jopa väkivallan uhkaa. Jokaiselle oppilaalle tulisi turvata turvallinen koulunkäynti ja samalla lapsen edun periaate korostaa yhä enemmän oppilaan oikeuksia. Aiheen ympärillä on paljon sääntelyä, joten miten aikuinen voi tällaisissa tilanteissa uhkaavan oppilaan kanssa lain mukaan toimia?

Koulutuksen aluksi käydään läpi uhka- ja vaarakäytöksen ennakointia ja ennaltaehkäisyä. Tämä tapahtuu pedagogisen turvallisuuden tunteen nostamiseen liittyviä keskeisiä teemoja avaamalla. Pohdinnassa ovat erityisesti oppilaiden kohtaamiseen ja oppilaitoksen yhteisölliseen toimintakulttuuriin liittyvät seikat.

Lisäksi käsitellään erilaisia kouluissa vastaan tulevia uhkaavia tilanteita ja sitä, miten niissä tulisi toimia. Milloin opettaja saa esimerkiksi käyttää voimakeinoja oppilaan poistamiseksi luokasta? Tai millaisissa tapauksissa opettaja voi tarkastaa oppilaan repun? Tilanteita käydään läpi käytännöllisin esimerkein.

Oheislukemistona toimii Turvassa! -kirja (PS-kustannus 2014) https://www.ps-kustannus.fi/Kira-Hurme/Turvassa-Vahvista-lapsen-turvallisuuden-tunnetta-ja-varaudu-vaaratilanteisiin.html

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu.


OHJELMA

13.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

14.00 Koulutus alkaa

Pedagoginen turvallisuus uhkaavan tai vaarallisen käytöksen ennaltaehkäisyssä
- Laadukas vuorovaikutus
- Yhteisöllinen toimintakulttuuri

Oppilaiden perusoikeudet
- Häiritsevästi tai uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan oikeudet vs. muiden oppilaiden oikeus turvalliseen opetukseen

15.00-15.10 tauko

Miten toimin uhkaavassa tilanteessa?
- Vuorovaikutus uhkaavasti käyttäytyvän oppilaan kanssa
- Miten turvaan muiden oppilaiden turvallisuuden
- Milloin voidaan käyttää voimakeinoja esimerkiksi oppilaan poistamiseksi luokasta?

Koululaukun tarkastaminen
- Milloin tarkastus voidaan tehdä?
- Mitkä ovat oppilaan oikeudet?

16.00 Koulutus päättyy


KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat Tarmo Kyllönen ja Kira Hurme.

Erityisopettaja, KM, Tarmo Kyllönen on toiminut erityisen tuen opetustehtävissä vuodesta 1995 lähtien sekä vuodesta 2005 alkaen vaativan erityisen tuen opetustehtävissä sairaalakoulussa. Hänen osaamisalueinaan ovat pedagoginen turvallisuus sekä työ-, kasvu- ja oppimisympäristöjen henkilöturvallisuus uhka- ja vaarakäytöksen ennakoinnin, ennaltaehkäisyn ja hallinnan osalta. Tarmo on aiemmin kouluttanut mm. Aluehallintoviraston koulutuksessa sekä EDUCAssa vuonna 2018.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 11.3.2021.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.


HINNAT

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi

Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu