aikaa alkuun

Kuntatietoutta nuvalaiselle – miten kunta toimii...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Kuntatietoutta nuvalaiselle – miten kunta toimii ja miten voin vaikuttaa?

Nuorisovaltuutetut edustavat kunnan nuoria kunnallisessa päätöksenteossa. Heidän tehtävänään on tuoda nuorten ääni kuuluviin ja ottaa kantaa ajankohtaisiin asioihin sekä vaikuttaa jo päätöksenteon eri vaiheissa. Nuorisovaltuutetulla on myös mahdollisuus nostaa pohdittavaksi aivan uusia avauksia nuorten ja koko kunnan parhaaksi.

Nuorisovaltuutetulla on luottamustehtävässään tukena koko nuorisovaltuustoryhmä ja ohjaaja. Mikäli kuntahallinto on melko vieras kenttä, siihen on mukava tutustua ja valmentautua toimintaan esimerkiksi tämän webinaarin avulla.

Koulutus on tarkoitettu nuorisovaltuutetuille ja nuorisovaltuuston ohjaajille, joille kuntahallinnon kenttä ei ole liian tuttu. Koulutus sopii katsottavaksi esimerkiksi ennen nuvan kokousta koko nuva-porukan alustukseksi.

Kouluttajille voi myös ennen webinaaria esittää kysymyksiä ja toiveita sähköpostilla (henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi tai pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi), ja koulutuksen aikana chatin välityksellä. Koulutukseen voi osallistua myös haluamallaan ajalla tilaamalla ilmoittautumisen yhteydessä tallenteen. Myös yksittäiselle ryhmään kuuluvalle nuvalaiselle lähetämme pyynnöstä tallenteen ilman lisäkustannuksia.


OHJELMA

15.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

16.00 Koulutus alkaa

Päätöksenteon kieli - käsitteet, jotka on hyvä tuntea

Mitä tapahtuu, missä, milloin ja miksi?

Nuorisovaltuutetun toimintamahdollisuudet

Yhteistyötä keiden kanssa?

Muiden nuorten osallistaminen

Vinkkejä muualta oman kunnan nuvalaisille

17.00 Koulutus päättyy


KOULUTTAJAT

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Henri Yli-Salomäki. Pirjo ja Henri ovat perehdyttäneet nuorisovaltuutettuja kuntahallintoon ja molemmilla kouluttajilla on monipuolinen kokemus kuntien toiminnasta sekä yhteinen ilo kannustaa nuoria osallistumaan ja osallistamaan muita nuoria oman kunnan toimintaan.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 10.4.2021


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutuksen hinta on 85 euroa (+ alv 24%)/osallistuja

RYHMÄALENNUS

Mikäli haluat ilmoittautua koulutukseen koko nuvan voimin, pääsette koulutukseen ryhmähinnalla 385 euroa (+ alv 24 %) nuvan koosta riippumatta. Lisäksi saatte käyttöönne koulutuksen tallenteen 14 vrk, jotta jokainen pääsee katsomaan koulutuksen, vaikkei pääsisi seuraamaan itse webinaaria.

Koulutuksen yhteyshenkilöt:

koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi

Hinta: 105.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu