Ympäristönsuojelu- ja vesilain mukainen muutoksenhaku kunnan...

Ympäristönsuojelu- ja vesilain mukainen muutoksenhaku kunnan näkökulmasta

Tässä koulutuksessa käsitellään ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaista muutoksenhakua kunnan näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi.

Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta. Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse.

Jos et pääse osallistumaan koulutukseen sen varsinaisena ajankohtana, mutta olet kiinnostunut ostamaan koulutustallenteen, laita meille sähköpostia info@hallintoakatemia.fi

8.45 Voit testata yhteytesi toimivuuden

Päätöksen muutoksenhakukelpoisuus
- Mihin päätökseen saa hakea muutosta ja mihin päätökseen ei?
- Kenellä on oikeus hakea muutosta?
- Esimerkkejä keskeisimmistä muutoksenhakutilanteista
- Oikaisuvaatimusmenettely ja valitus

Päätöksen tiedoksianto
- Tiedoksianto hallintolain ja kuntalain mukaan
- Tiedoksianto ympäristönsuojelu- ja vesilain mukaan

KOULUTTAJA

Kouluttaja HTM Kimmo Malin toimii ympäristöoikeuden yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopistossa oikeustieteiden laitoksella. Tutkimuksessaan hallintoprosessuaalisesti suuntautunut Malin on kirjoittanut artikkeleita muutoksenhakumenettelyistä erilaisissa ympäristöoikeudellisissa asioissa sekä laatinut useita selvityksiä maankäyttö- ja rakennuslakiin liittyen. Malinilla on monipuolinen opetuskokemus hallintoprosessioikeudesta, kiinteistöoikeudesta ja ympäristöoikeudesta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 7.4.2021.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

HINNAT

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)