aikaa alkuun

Ympäristöluvat asemakaavarakentamisessa

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Ympäristöluvat asemakaavarakentamisessa

Tässä koulutuksessa käsitellään sitä, milloin asemakaavarakentamisessa tarvitaan ympäristölainsäädännön mukaisia lupia, mitkä ovat lupaprosessin keskeiset vaatimukset ja toiminnanharjoittajan käsite sekä miten ylijäämämaata ja jätemateriaaleja voidaan hyödyntää maarakentamisessa.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta.


OHJELMA

8.45 Voit testata toimivuuden

9.00 Koulutus alkaa

Keskeinen lainsäädäntö: Maa-aineslaki, ympäristönsuojelulaki, vesilaki, jätelaki, PIMA-asetus, MARA-asetus

Mikä lupa? Maa-aineslupa, ympäristölupa, yhteislupa, ilmoitus vai ympäristönsuojelumääräysten nojalla toimiminen?

Poikkeukset luvantarpeeseen

Tapausesimerkkeinä kaava-alueen louhinta ja murskaus, ylijäämämaiden sijoittelu sekä betonijätteen hyödyntäminen maarakentamisessa.

11.00 Koulutus päättyy


KOULUTTAJA

Kouluttajana toimii ympäristösihteeri Kirsi Järvinen Hollolan kunnasta. Kirsi Järvinen on työskennellyt useiden kuntien ympäristönsuojeluviranomaisen tehtävissä noin 15 vuoden ajan, mm. ympäristöpäällikkönä ja ympäristötarkastajana. Uransa aikana hän on pohtinut lukuisten rakentamishankkeiden luvanvaraisuuden tarvetta sekä luvittanut ja valvonut näitä - joissakin tapauksissa jälkikäteenkin. Kirsin vankkaa käytännön kokemusta täydentävät hänen ympäristöoikeuden ja julkisoikeuden opintonsa. Kouluttajana hän on toiminut kohderyhmänä kunnan henkilöstö, sidosryhmät ja ympäristönsuojeluviranhaltijat.


ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.3.2021.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.


HINNAT

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Henri Yli-Salomäki
henri.yli-salomaki@hallintoakatemia.fi
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu