LOPS: Arviointityö ja -taidot uuden OPS:n...

LOPS: Arviointityö ja -taidot uuden OPS:n mukaan - Najat Ouakrim-Soivio

Tämän koulutuksen tavoitteena on tukea kevään 2021 aikana lukio-opetuksen kunta- ja koulukohtaista opetussuunnitelmatyötä arvioinnin osalta. Arviointi laajasti ymmärrettynä on keskeinen osa lukion toimintakulttuuria ja arviointiajattelu määrittelee pedagogiikkaa, ohjaa eri taitojen harjoittelua, lisää motivaatiota, oppimista ja oppimisen iloa. Jokaisella opettajalla on oma arviointiajattelunsa ja arviointitaitonsa. Opetussuunnitelmatyössä on erinomainen mahdollisuus päästä lähemmäs yhteistä arviointikulttuuria ja tehdä arviointitaitoja näkyviksi.

Koulutus on tarkoitettu lukion opettajille, rehtoreille ja toimialueen johtajille.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse (info@hallintoakatemia.fi). Tallenteen hinta ja ryhmähinnat ovat samat kuin koulutuksen osallistumismaksut. Tallennetta voi käyttää erinomaisesti esimerkiksi VESO-koulutuksen osana. Kysy myös aiemmista LOPS-tallenteistamme!

- Najat Ouakrim-Soivio

Klo 13.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

Klo 14.00 Koulutus alkaa

Lukion arviointikulttuurin periaatteet
Yhtenäiset käytännöt
Arviointi osa toimintakulttuuria
Laaja-alaisen osaamisen ja muiden taitojen arviointi
Opiskelijan ja opettajan arviointitaidot
Opettaja arviointitaitojen ohjaajana
Mitä opetussuunnitelmatasolla tulee vähintään olla kirjattuna arvioinnista?
Miten seuraamme sovittujen käytänteiden toteutumista?

Klo 16.00 Koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Najat Ouakrim-Soivio, oppimisen ja osaamisen arvioinnin dosentti Turun yliopistossa. Hänen kokemuksensa koulutuksen eri tehtävissä on laaja: aineenopettajan, rehtorin, opettajakouluttajan, Opetushallituksen ja -ministeriön tehtävien ja tutkijan työn lisäksi, hän on muun muassa julkaissut tietokirjan Oppimisen ja osaamisen arviointi (Otava, 2016).

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 31.3.2021.

ILMOITTAUTUMINEN:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu