LOPS: Lukion ryhmänohjaaja lähiohjaajana

LOPS: Lukion ryhmänohjaaja lähiohjaajana

Lukion ryhmänohjaajan tehtävä aineenopettajan roolin lisäksi tuo ohjaukseen erityisen merkittävän osuuden opiskelijan lähiohjaajana toimittaessa. Koulutuksessa tarkastellaan, mitä lähtökohtia ohjaustyölle antaa muun muassa Lukiolaki ja LOPS:n perusteet. Koulutus on hyvin käytännönläheinen ja tarjoaa näkökulmia oman ohjausajattelun vahvistamiseksi.

Koulutus on tarkoitettu lukion ryhmänohjaajan tehtävässä toimiville tai siihen valmistautuville. Koulutus on uusinta 29.1.2021 samannimisestä koulutuksesta. Aiemmasta koulututuksesta saatua palautetta: " Kiitos, tuli hyviä juttuja." "Paljon hyviä vinkkejä."" Erityisesti konkreettiset vinkit olivat mainioita."

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse (info@hallintoakatemia.fi). Tallenteen hinta ja ryhmähinnat ovat samat kuin koulutuksen osallistumismaksut. Kysy myös aiemmista LOPS-tallenteistamme!

Klo 12.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

Klo 13.00 Tervetuloa koulutukseen!

Ryhmänohjaaja lähiohjaajana ja aineenopettajan roolissa (uusi LOPS)
- ohjaus koko lukion henkilöstön tehtävänä
- laaja-alaisen osaamisen taidot
Opiskelija lukio-opintojen alussa
- opiskelijaan tutustuminen
- opiskelija osana yhteisöä
- henkilökohtainen opintosuunnitelma

Opintojen seuraaminen ja opintosuunnitelman kehittyminen
- oppimisen pulmat
- motivaatio
- elämänhallinta
- hyvät käytänteet
Oppimisen ohjaus lähiohjaajana ja aineenopettajana
- epäonnistumiset, oppimiskokemukset
- oppimisen näkyväksi tekeminen ja sanoittaminen

Klo 15.00 Koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Pirjo Ala-Hemmilä Hallintoakatemiasta. Uuden LOPS:n perusteiden lisäksi näkökulmaa koulutukseen tuo oma pitkä työkokemus opinto-ohjaajan tehtävästä ja yhdessä toteutettu ohjaustyö ryhmänohjaajien ja aineenopettajien kanssa.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 12.5.2021.

ILMOITTAUTUMINEN

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin.
Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Lisätietoja:
Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu