aikaa alkuun

Uusi luottamushenkilö: kunnassa toimimisen perusteet

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Uusi luottamushenkilö: kunnassa toimimisen perusteet

Uuden luottamushenkilön webinaari on tiivis perehdytyspaketti kunnan uudelle luottamushenkilölle ja siinä käsitellään kunnassa toimimisen perusteita. Koulutuksessa käydään aluksi lyhyesti läpi sitä, miten kunta toimii ja millä kunnan toimintaa ohjataan. Lainsäädännön lisäksi kunnan toimintaa ohjataan valtuuston hyväksymillä keskeisillä asiakirjoilla, kuten hallintosäännöllä ja kuntastrategialla. Valtuusto määrittää näissä myös oman asemansa. Koulutuksessa keskitytään myös kunnan päätöksenteko- ja hallintomenettelyyn luottamushenkilötyön näkökulmasta. Mitkä ovat kunnan toimijoiden väliset suhteet ja kunkin toimijan roolit ja vastuut tässä kokonaisuudessa. Mitkä ovat yksittäisen luottamushenkilön vaikutus- ja toimintamahdollisuudet? Lisäksi saadakseen asioita eteenpäin, on tunnettava hyvin kunnan kokousmenettelyt, joita ohjataan sekä kuntalailla että kunnan omilla hallintosäännöillä.

Aiheita käsitellään käytännöllisesti ja esimerkkien kautta, sillä molemmilla kouluttajilla on aiemmasta elämästään pitkä kokemus erilaisissa kuntien luottamustehtävissä toimimisesta.

Koulutuksessa käsitellään aiheita uuden luottamushenkilön näkökulmasta eli lähdetään liikkeelle perusteista. Koulutus on tarkoitettu uusille valtuutetuille ja muille uusille kunnan luottamushenkilöille. Tämä koulutus toimii ensimmäisenä koulutuksena uudelle luottamushenkilölle ja sen jälkeen kannattaa syventää osaamista vähitellen jatkokoulutuksilla.

Kouluttajina toimivat Tuuli Tarukannel ja koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä Hallintoakatemiasta. Molemmat kouluttajat ovat toimineet pitkään kuntien erilaisissa luottamustehtävissä, aikanaan myös uusina valtuutettuina. Kouluttajat ovat myös työskennelleet kunnassa, jolloin kunta on myös työpaikkana heille tuttu. Tästä näkökulmasta kouluttajat pyrkivätkin puhumaan kunnasta ja luottamustehtävän hoitamisesta yhteisenä tehtävänä kohti parempaa kuntaa ja hallintoa.

Jos ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata koulutuksesta jälkikäteen katseltavan tallenteen osoittesta: info@hallintoakatemia.fi

OHJELMA

17.00 Koulutuksen avaus
Tuuli Tarukannel ja Pirjo Ala-Hemmilä, Hallintoakatemia

Miten kunta toimii?

Päätöksenteko- ja hallintomenettely
● Keskeiset päätöksentekokäytäntöihin vaikuttavat asiat ja asiakirjat: lainsäädäntö, hallintosääntö, kuntastrategia
● Luottamushenkilönä kunnassa: luottamushenkilön rooli ja virkavastuu, luottamushenkilön ja viranhaltijan yhteistyö
● Kunnan toiminnan avoimuus ja kokousten julkisuus - kääntöpuolena tietosuoja ja salassapito

Kunnan hyvät kokousmenettelyt
● Kokouksen kulku ja hyvät kokouskäytännöt
● Tyypilliset kokoustilanteet ja miten toimia niissä?

19.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 24.4.2021.


Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu