aikaa alkuun

Uusi tiedonhallintalaki: tiedonhallintamalli kunnassa jatkokurssi

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia
  • Kouluttaja: Antti Pieviläinen

Uusi tiedonhallintalaki: tiedonhallintamalli kunnassa jatkokurssi

Vuoden 2020 alusta voimaan astunut tiedonhallintalaki velvoitti kuntia ja kuntayhtymiä laatimaan tiedonhallintalaissa säädetyn tiedonhallintamallin tämän vuoden alkuun mennessä. Tiedonhallintamallin laadinta on organisaatiolle iso urakka ja sen konkreettiset sisältövaatimukset vaikeasti hahmottuvia. Tiedonhallintamallin hyödyntäminen ja laatiminen on vielä monessa organisaatiossa osittain kesken. Koulutuksessa käydään käytännönläheisesti konkreettisia esimerkkejä ja vinkkejä hyödyntäen läpi mm. mitä tiedonhallintamalliin tulee sisällyttää sekä mitä tiedonhallintamallin valmistelussa ja kehittämisessä kannattaa käytännössä huomioida mm. organisoinnin ja laadintatekniikan osalta.
Tiedonhallinnan teoreettisemmat ulottuvuudet jätetään tässä koulutuksessa vähemmälle ja keskitytään siihen, että koulutukseen osallistuja saisi mahdollisimman hyvät valmiudet työstää organisaationsa ensimmäisen tiedonhallintamallin valmiiksi ja kehittää tiedonhallintamallia paremmaksi ja käyttökelpoisemmaksi.

Tämä on asiakkaiden toiveesta tehty jatkokoulutus syksyn 20 tiedonhallintamalli koulutuksille. Nyt on jo käytännön kokemuksia ja useampia esimerkkejä tiedonhallintamalleista - mitä näistäkin voidaan oppia ja ottaa hyödyksi omaan työhön?

Koulutus on tarkoitettu asiakirjahallinnosta vastaaville sekä kaikille, jotka ovat vastuussa tiedonhallintamallin laatimisesta taikka osallistuvat sen laatimiseen.
Kouluttajana toimii HTM, oik.yo Antti Pieviläinen Ylöjärven kaupungilta. Antilla on monipuolinen kunnallishallinnon osaaminen sekä kokemusta tiedonhallintamallin valmistelusta ja laadinnasta.

Voit esittää kouluttajalle kysymyksiä etukäteen lähettämällä ne 10.5 mennessä osoitteeseen info@hallintoakatemia.fi

Palautetta vastaavasta koulutuksesta: Kerrankin käytännönläheinen koulutus tiedonhallintalaista ja hyvä, kun kouluttajalla on omakohtaista kokemusta tiedonhallintamallin laatimisesta.

Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata tallenteen: info@hallintoakatemia.fi

OHJELMA:

12.00 Tervetuloa koulutukseen!
Tiedonhallintamalli tiedonhallintalaissa

Tiedonhallintamallin laatiminen, päivittäminen ja kehittäminen
- Mitä tiedonhallintamalliin tulee ainakin sisällyttää?
- Mitä tiedonhallintamallin valmistelussa kannattaa käytännössä huomioida mm. organisoinnin ja laadintatekniikan osalta?
- Miten voin kehittää ja parantaa tiedonhallintamallia?

Tiedonhallintamallin ylläpito ja hyödyntäminen
- Mitä tiedonhallintamallin ensimmäisen version valmiiksi saamisen jälkeen?
- Mitä hyötyä tiedonhallintamallista voisi organisaatiolleni jatkossa olla?

Esimerkkejä ja hyviä käytännön toteutuksia kunnista

14.00 Koulutuksen päätös


Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 7.5.2021.


Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Antti Pieviläinen


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu