aikaa alkuun

Ymmärrettävä valmisteluteksti ja hyvä pöytäkirja –...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Ymmärrettävä valmisteluteksti ja hyvä pöytäkirja – kielipoliisin vinkit

Nyt parannetaan esityslistojen ja pöytäkirjojen ymmärrettävyyttä!

Kielipoliisi Riitta Suominen perehtyi väitöskirjaa laatiessaan laajasti kuntien teksteihin ja virkatekstien kehittämiseen. Päätöstekstien tulisi olla mahdollisimman helppokäyttöisiä. Kuntien päätöstekstien käytettävyyttä hankaloittavat tekstien pituus, kuntalaisnäkökulman puuttuminen, loppupainotteinen esittämisjärjestys, pääasiasian tunnistamisen vaikeus sekä pulmalliset käsitteet.
Hyvä päätösteksti auttaa kuntalaista osallistumaan, ja samalla se helpottaa myös organisaation sisäistä työskentelyä.

Koulutuksessa käsitellään esityslistan ja pöytäkirjan kirjoittamista Kielipoliisin käytännön vinkkien ja esimerkkien kautta. Koulutuksessa perehdytään päätöstekstien kirjoittamiseen käytännössä.
Koulutus on tarkoitettu julkishallinnon valmistelutekstejä kirjoittaville ja pöytäkirjanpitäjille.

Kouluttajana toimii FT, viestinnän ja verkko-oppimisen asiantuntija Riitta Suominen. Riitta on pidetty, innostava ja käytännönläheinen kouluttaja, jolla on pitkä kokemus kunta-alan kouluttamisesta. Riitan väitöskirja "Virkatekstien käytettävyys. Pöytäkirjasta verkkotekstiksi ja sosiaalisen median päivitykseksi" tarkistettiin elokuussa 2019 ja on tutustuttavissa osoitteessa https://trepo.tuni.fi/handle/10024/116307.

Palautetta aiemmasta Riitta Suomisen koulutuksesta: ”Erityiskiitos Riitta Suomiselle mielenkiintoisesta ja virkistävästä osuudesta.” ”Kouluttaja Riitta Suominen on erittäin hyvä esiintyjä.”

OHJELMA:

9.00 Koulutuksen avaus

Valmistelutekstin ja päätösasiakirjojen merkitys
Kuka lukee, kenelle kirjoitat?

Näin parannan valmistelutekstejä
Näkökulmana kuntalaislähtöisyys ja käytettävyys
Miten teksti rakentuu – tekstin esittämisjärjestys?
Tiivistelmä ja päätösehdotuksen muotoilu

Selkeää, asiallista ja ymmärrettävää
Tutut sanat ja ymmärrettävät käsitteet
Pääasian tiivistäminen ja konkretisointi
Oikeuskielen käsittely

Päätösviestinnän kehittäminen
Päätösviestintä – pöytäkirjan teksti vaikuttaa tiedotteisiin
Kokousten suoratoisto, liveraportointi ja sosiaalinen media

12.00 Koulutuksen päätös

© Hallintoakatemia ja Riitta Suominen


Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 1.5.2021

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

185 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmähinnat ovat seuraavat:
5-7 hlö 173 (+ alv 24 %)/osallistuja
8-10 hlö 150 (+ alv 24 %)/osallistuja
11-14 hlö 127 (+ alv 24 %)/osallistuja
15-19 hlö 110 (+ alv 24 %)/osallistuja
20-29 hlö 93 (+ alv 24 %)/osallistuja
30-39 hlö 81 (+ alv 24 %)/osallistuja
40-49 hlö 69 (+ alv 24 %)/osallistuja
50-75 hlö 52 (+ alv 24 %)/osallistuja
76-100 hlö 40 (+ alv 24 %)/osallistuja


Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.


Koulutuksen yhteyshenkilö:
Henna Koskelainen
henna.koskelainen@hallintoakatemia.fi
Hinta: 229.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu