aikaa alkuun

Uusi luottamushenkilö: kokoukset kunnassa

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Uusi luottamushenkilö: kokoukset kunnassa

Kuntien toimielimet tulevat kokoustamaan fyysisten kokousten lisäksi etänä. Kokoukset voivat olla hybridikokouksia tai kokonaan etänä toteutettavia. Tässä koulutuksessa kokousmenettelyitä tarkastellaan hyvin käytännönläheisesti, esimerkkien ja muun muassa ohjemallien ja vinkkien avulla. Uudet toimielimet luovat uutta toimintakulttuuria. Miten päätöksenteon kulttuuria voidaan alusta alkaen ohjata mahdollisimman selkeään ja luotettavaan muotoon, jotta se vahvistaa kuntalaisten luottamusta hallintoon ja samalla tehdä päätöksiä, jotka ovat myös muotoseikoiltaan kestäviä.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajilta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi , voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse (info@hallintoakatemia.fi). Tallenteen hinta ja ryhmähinnat ovat samat kuin koulutuksen osallistumismaksut. Tallennetta voi käyttää erinomaisesti osana luottamushenkilöiden perehdyttämistä milloin vaan tai osallistujat voivat osallistua koulutukseen silloin, kun heille parhaiten sopii. Toimitamme teille myös halutessanne alku- ja lopputestin kuntien kokousmenettelyistä, jotka tukevat asian sisäistämistä.

OHJELMA:

Klo 16.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

Klo 17.00 Tervetuloa koulutukseen!

Kokousmenettelyjä ohjaavat säädökset ja hallintosääntö

Julkinen ja suljettu kokous, kokousten luottamuksellisuus, avoin hallinto

Tietosuoja, salassapito

Kokoustilanteita fyysisessä ja etäkokouksessa: esittely, erilaiset puheenvuorot, läsnäolo, poistuminen, pöydälle jättö, asian palauttaminen, eriävä mielipide
esteellisyys, äänestys ja vaali

Puheenjohtajan oikeudet ja velvollisuudet kokouksen
johtajana

Kokouksen osallistujan oikeudet ja velvollisuudet

Oppiva organisaatio ja rakentavan toimintakulttuurin luominen

Päätöksistä tiedottaminen

Käytännön vinkkejä ja esimerkkejä

Klo 19.00 Koulutus päättyy

Kouluttajina toimivat Tuuli Tarukannel ja Pirjo Ala-Hemmilä Hallintoakatemiasta. Pirjo Ala-Hemmilällä on kokemusta kunnan toimielinten puheenjohtajana ja jäsenenä toimimisesta. Tuuli Tarukannel on katsonut kuntien toimielimiä eri rooleista: toimielinten sihteerinä, valmistelijana, jäsenenä sekä puheenjohtajana. Kouluttajat puhuvatkin koulutuksessa toimielinten arjen näkökulmasta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 15.6.2021.


ILMOITTAUTUMINEN:

Ryhmäilmoittautumiseen riittää, että yhteyshenkilö ilmoittautuu ja ilmoittaa ryhmän koon.

VAIHTOEHTO 1: Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

VAIHTOEHTO 2: Ilmoittautumisen voit tehdä myös suoraan osoitteeseen: info@hallintoakatemia.fi tai koulutuksen yhteyshenkilölle (alla).

VAIHTOEHTO 3: Hallintoakatemian kotisivuilla kohdassa webinaarit, voit ilmoittautua täyttämällä lomakkeen.

Ryhmän yhteyshenkilö saa linkin jaettavaksi ryhmälle. Osallistuja pääsee suoraan linkistä osallistumaan koulutukseen ilman muita toimenpiteitä.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Lisätietoja:
Pirjo Ala-Hemmilä
040 7529 719
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu