aikaa alkuun

Sähköiset kokoukset sihteerin roolissa

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Sähköiset kokoukset sihteerin roolissa

Kuntien sähköisiä kokouksia ohjaava lainsäädäntö uudistuu ja ohjaa kokoustoimintaa selkeämmin. Sähköiset kokoukset tulevat olemaan todennäköisesti tartuntatautien poikkeustilankin jälkeen yksi päätöksenteon muoto ja siksi uudessa ympäristössä kehittyvä kokouskulttuuri muotoutuu sitä käytettäessä. Miten päätöksenteon kulttuuria voidaan alusta alkaen ohjata mahdollisimman selkeään ja luotettavaan muotoon? Haluamme kaikessa päätöksenteossamme vahvistaa kuntalaisten luottamusta hallintoon ja tehdä päätöksiä, jotka ovat myös muotoseikoiltaan kestäviä.

Koulutuksessa käymme tiiviisti läpi kuntalain vaatimuksia ja sähköistä kokousta koskevia suosituksia sekä toimielimen sihteerin tehtäviä kokouksessa.

Käymme läpi tyypillisimpiä ratkaisuja erilaisissa kokoustilanteissa niin, että varmistamme aina toimielimen kokouksen laillisuuden toteutumisen. Koulutuksen aikana käsittelemme toimielimen sihteerin tehtäviä sähköisen kokouksen valmistelutoimista kokouksen aikaisiin toimiin ja kokouksen jälkitoimiin saakka. Tarkoitus on käsitellä aihetta käytännönläheisesti.

Tarkastelemme myös millä keinoin voisimme luoda uutta päätöksenteon kulttuuria sellaiseksi, joka palvelee tarkoitustaan mahdollisimman hyvin ja herättää luottamusta kuntalaisissa.
Koulutus on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien toimielinten sihteereille.

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajilta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse. Tallenteen hinta on sama kuin koulutuksen osallistumismaksu.

OHJELMA

Klo 8.45 alkaen voit halutessasi varmistaa yhteyden toimivuuden

Klo 9.00 Koulutus alkaa

Sähköinen kokous: lainsäädäntö ja hallintosääntömääräykset

Toimielimen sihteerin rooli sähköisessä kokouksessa
- Ennen kokousta, kokouksessa ja kokouksen jälkeen
- Vastuut

Erilaiset kokoustilanteet
Miten toimin käytännössä ja miten pidän pöytäkirjaa:
- Kokouksen avaus ja läsnäolot
- Erilaiset puheenvuorot
- Esteellisyys
- Äänestys ja vaali
- Eriävä mielipide
- Pöytäkirjan allekirjoittaminen ja tarkastaminen

Oppiva organisaatio, toimintakulttuuriin vaikuttaminen

Vinkkejä sähköiseen kokoukseen

Kouluttajina toimivat Pirjo Ala-Hemmilä ja Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. Pirjo Ala-Hemmilällä on kokemusta kunnan toimielinten puheenjohtajana ja jäsenenä toimimisesta. Tuuli Tarukannel on katsonut kuntien toimielimiä eri rooleista: toimielinten sihteerinä, valmistelijana, jäsenenä sekä puheenjohtajana. Kouluttajat puhuvatkin koulutuksessa toimielinten arjen näkökulmasta.

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 13.4.2021.


ILMOITTAUTUMINEN:

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.Koulutuksen yhteyshenkilö:
koulutuspäällikkö Pirjo Ala-Hemmilä
040 7529 719
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu