Yläkoulun päättöarvioinnin kriteerit - mitä paikallisesti...

• Kouluttaja: Najat Ouakrim-Soivio

Yläkoulun päättöarvioinnin kriteerit - mitä paikallisesti huomioitava?

KOULUTUKSEEN VOI EDELLEEN ILMOITTAUTUA

Yläkoulun arviointi sai tuekseen päättöarvioinnin kriteerit. Ne tulevat voimaan 1.8.2021 ja antavat suuntaa koko yläkoulun arviointityölle. Tässä koulutuksessa tarkastellaan yläkoulun aikana tehtävää arviointityötä tärkeänä osana koko koulun toimintakulttuuria. Mitkä ovat keskeiset arvoinnin toimintaperiaatteet, miten ne ohjaavat opettajan työtä ja miten päättöarvioinnin kriteerit ovat hyödynnettävissä koko yläkoulun ajan arviointityössä.

Koulutus on tarkoitettu yläkoulun rehtoreille, opettajille, sivistystoimen johdolle ja muille pedagogisesta kehittämisestä vastaaville henkilöille. Koulutus on erinomainen osa VESO-koulutusta. (Käytettävissä ajankohdasta riippumatta, kun tilaat tallenteen)

Koulutuksessa on mahdollisuus kysyä kouluttajalta kysymyksiä chatin kautta.

HUOM! Jos koulutuksen ajankohta ei sovi sinulle, tai otat koulutuksen osaksi VESO-koulutustanne, voit tilata meiltä koulutuksen tallenteen sähköpostitse (info@hallintoakatemia.fi). Tallenteen hinta ja ryhmähinnat ovat samat kuin koulutuksen osallistumismaksut.

- Najat Ouakrim-Soivio

OHJELMA:

Klo 13.45 alkaen voit halutessasi testata yhteyden toimivuuden

Klo 14.00 Tervetuloa koulutukseen!

Perusopetuksen arvioinnin haasteet päättövaiheessa
Keskeiset arvioinnin käsitteet ja toimintaperiaatteet opettajan työn tukena
Arvioinnin erilaiset tehtävät
Arviointitiedot ja -taidot
Arvioinnin keskeisiä periaatteita
Tavoitteet ja arviointi
Miten päättöarvioinnin kriteerit ovat hyödynnettävissä koko yläkoulun ajan?
Oppilaan arviointitiedot ja -taidot
Arviointikulttuurin kehittäminen
Mitä kriteereiden käyttöönotto edellyttää paikallisesti tehtäväksi?

Klo 16.00 Koulutus päättyy

Kouluttajana toimii Najat Ouakrim-Soivio, oppimisen ja osaamisen arvioinnin dosentti Turun yliopistossa. Hänen kokemuksensa koulutuksen eri tehtävissä on laaja: aineenopettajan, rehtorin, opettajakouluttajan, Opetushallituksen ja -ministeriön tehtävien ja tutkijan työn lisäksi, hän on muun muassa julkaissut tietokirjan Oppimisen ja osaamisen arviointi (Otava, 2016).

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen.

Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria.

Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi.

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Lisätietoja:
Pirjo Ala-Hemmilä
pirjo.ala-hemmila@hallintoakatemia.fi

Najat Ouakrim-Soivio

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu