Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Tiedonhallintaki: Tietojen elinkaaren hallinta ja tiedonhallintamalli käytännössä kunnissa

Uusi tiedonhallintalaki velvoittaa laissa määriteltyjä tiedonhallintayksiköitä eli esimerkiksi kuntia ja kuntayhtymiä laatimaan tiedonhallintalaissa säädetyn tiedonhallintamallin vuoden 2021 alkuun mennessä. Tiedonhallintamallin laadinta on organisaatiolle suuri työ. Tiedonhallintalailla edistetään viranomaisen tiedonhallinnan laatua, tietoturvallisuutta sekä tietoaineistojen vastuullista hyödyntämistä. Lailla myös edistetään tietojärjestelmien ja tietovarantojen yhteentoimivuutta.

Tässä koulutuksessa käydään käytännönläheisesti käytännön esimerkkien ja vinkkien avulla läpi mm. mitä tiedonhallintamallin tulee sisältää, mitä tiedonhallintamallin valmistelussa kannattaa käytännössä huomioida ja millainen tiedonhallintamalli voi käytännössä olla. Koulutuksen toinen puolisko keskittyy tietojen elinkaaren hallintaan ja sitä kautta tietosuojaan ja tietoturvaan. Lisäksi riskienhallinnan esimerkkejä käydään koulutuksessa läpi. Koulutus keskittyy käytännön esimerkkeihin ja vinkkeihin. Koulutuksessa kokeneet ja asioita käytännössä tehneet asiantuntijat kertovat näistä teemoista sekä oman organisaation kautta opitun että lainsäädännön näkökulmasta.

Koulutus on tarkoitettu kuntien tietohallinnossa, lakiasioiden parissa, asiakirjahallinnossa, kirjaamossa ja arkistoissa työskenteleville. Koulutus on hyödyllinen kunnissa työskenteleville, jotka toimivat tiedonhallintamallin parissa. Lisäksi koulutus on kohdennettu kunnan tietosuojasta ja tietoturvasta vastaaville.

Kouluttajina toimivat Juha Laine ja Ari Andreasson Tampereen kaupungilta.

Juha Laine toimii projektipäällikkönä Arkistojen digitointiprojekti Raffessa Tampereen kaupungilla. Juhalla on pitkä yli 10 vuoden kokemus käytännön tekemisestä arkistoasioissa. Hän on pidetty kouluttaja, jota kehutaan esimerkiksi käytännönläheisyydestä ja oikeiden esimerkkien kertomisesta.

Ari Andreasson hoitaa Tampereen kaupungilla lakisääteisiä tietosuojavastaavan tehtäviä ja hän on erittäin kokenut ja pidetty kouluttaja. Ari on kehittänyt taitojaan tietosuoja-asiantuntijana säännöllisesti kouluttautumalla ja perehtymällä lainsäädäntöön sekä kuulumalla kansallisiin työryhmiin (mm. terveydenhuollon tietosuojan yhteistyöryhmä ja Kuntaliiton tietosuojavastaavien verkoston työvaliokunta). Hän on myös kirjoittanut useita kirjoja tietoturvasta ja tietosuojasta.

OHJELMA:

klo 9.45 Voit testata yhteyksiä

klo 10 Koulutus alkaa

Tiedonhallintamallin laatiminen ja hyödyntäminen
- Miten Tampereen tiedonhallintamalli on tehty?
- Miten tiedonhallintamallia on ajateltu hyödyntää?
- Sähköisen tiedon elinkaaren hallinta
- Käytännön vinkkejä Tampereelta

Juha Laine, Tampereen kaupunki

klo 11 Tietojen elinkaaren hallinta, Käytännön esimerkkejä
- Tietoturvan kehittäminen ja parantaminen tietojen elinkaaren aikana
- Tietosuojan merkitys ja kehittäminen - mitä uutta tiedonhallintalaki toi?
- Riskienhallinta ja käytännön esimerkkejä riskienhallinnasta
- Hyviä vinkkejä ja esimerkkejä Tampereelta

Ari Andreasson, Tampereen kaupunki

klo 12 Koulutus päättyy

Ilmoittaudu koulutukseen 9.2.2021 mennessä.

Ohjeet kirjautumiseen ja ilmoittautumiseen:

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

Ryhmäalennus:

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Ryhmähinnat ovat voimassa, kun samasta organisaatiosta osallistuu useampi henkilö (väh. 5 hlöä) ja ryhmä laskutetaan samalla laskulla.

Koulutuksen yhteyshenkilö:
Henna Koskelainen
henna.koskelainen@hallintoakatemia.fi
Hinta: 198.4 €
sis. alv 24%

Lataa aineisto

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Juha Laine


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu

Julkiset hankinnat teknisellä toimialalla (tallenne)

Julkiset hankinnat on tehtävä noudattaen kansallisia hankintalakeja ja EU:n hankintadirektiivejä. Hankinnoissa tulee noudattaa periaatteita, joilla ohjataan hankintamenettelyn etenemistä, hankinnan asiakirjojen laatimista, hankinnasta ilmoittamista ja hankintasopimuksen allekirjoittamista. Teknisellä toimialalla tehdään paljon monimutkaisia hankintoja - tämä koulutus tarjoaa tiivistetyn tietopaketin tarjouspyynnön laatimisesta hankintasopimuksen laatimiseen sekä muutoksenhakuun. Lisäksi käydään läpi esimerkkien avulla mahdollisia ongelmatilanteita. Koulutus soveltuu teknisen toimialan julkisista hankinnoista vastaaville sekä heille, jotka ovat mukana esimerkiksi valmistelevissa tehtävissä hankintaprosesseissa. Kouluttajana videotallenteella toimii Sarastia Oy:n hankintapäällikkö Riku Heino. >> Tutustu