Miten vastaan tietopyyntöön kunnassa?

Miten vastaan tietopyyntöön kunnassa?

Koulutuksessa käsitellään tietopyyntötilanteen etenemisen järjestyksessä konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista. Tietopyyntötilanteet vaihtelevat ja tässä koulutuksessa käsitelläänkin keskeisimpiä tietopyyntötilanteita, kuten asianosaisen tietopyyntöä, toisen viranomaisen kanssa käytävää tietojenvaihtoa taikka tietopyyntöön reagoimista sekä esimerkiksi luottamushenkilön tietopyyntöä.

Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn.
Julkisuuteen ja salassapitoon liittyvät kysymykset ovat jatkuvasti asiakas ja toimistotyössä pinnalla. Milloin voin luovuttaa tiedon tai asiakirjan pyytäjälle? Missä kulkee salassapidon rajat? Entä kuka on asianosainen mihinkin tietoon? Kuntayhtymässä liikutaan vielä monipolvisemmassa maailmassa, kun pohditaan kuntayhtymän roolia ja hallitsemia tietoja monen kunnan yhteisenä organisaationa.

Koulutus on tarkoitettu kunnissa tietoja työkseen käsitteleville, kuten asiakaspalvelijoille, sihteereille, kirjaamoissa sekä arkistossa työskenteleville ja hallinnosta vastaaville henkilöille.

Kouluttajana toimii Kittilän hallintojohtaja Hanna-Maria Grandell. Koulutukseltaan Grandell on hallintotieteiden maisteri ja hän toiminut hallintojohtajan ja kunnanjohtajan tehtävissä. Grandell on kouluttanut Hallintoakatemian koulutuksissa ja hän on aina saanut loistavaa palautetta.

Ohjelma:

- Tiedonsaantioikeus ja tiedonantovelvollisuus käytännössä
- Tiedonsaantioikeudet ja tietopyyntöön vastaamisen prosessi
- Miten toimin eri tilanteissa: jokaisen, asianosaisen, luottamushenkilön, viranomaisen tiedonsaantioikeudet sekä muut tiedonsaantioikeudet
- Tiedonsaantioikeuden rajoitukset ja salassapidettävät tiedot

11.00 Koulutuksen päätös

Ilmoittaudu koulutukseen viimeistään 24.3.2021.

Koulutus toimii parhaiten Google Chrome -selaimella - älä käytä Internet Exploreria. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee ensin rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Samoilla tunnuksilla voit jatkossakin ilmoittautua koulutuksiin. Rekisteröitymisen jälkeen pääset ilmoittautumaan koulutukseen. Koulutusta pääset seuraamaan "Omat ilmoittautumiset" -välilehden tai vahvistusviestissä tulevan linkin kautta. Voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti tilata laskun organisaatiollesi. Saat ilmoittautumisajan päätyttyä vahvistusviestin, jossa on osallistumislinkki koulutukseen.

160 € (+ alv 24 %)/osallistuja

5-7 osallistujaa, 150 €/hlö (+ALV 24%)
8-10 osallistujaa, 130 €/hlö (+ALV 24%)
11-14 osallistujaa, 110 €/hlö (+ALV 24%)
15-19 osallistujaa, 95 €/hlö (+ALV 24%)
20-29 osallistujaa, 80 €/hlö (+ALV 24%)
30-39 osallistujaa, 70 €/hlö (+ALV 24%)
40-49 osallistujaa, 60 €/hlö (+ALV 24%)
50-75 osallistujaa, 45 €/hlö (+ALV 24%)
76-100 osallistujaa, 35 €/hlö (+ALV 24%)
yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous (info@hallintoakatemia.fi)

Ryhmän vähimmäiskoko on ilmoitettava viimeistään viikkoa ennen koulutusta.

Henna Koskelainen
henna.koskelainen@hallintoakatemia.fi

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu