Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Luottamushenkilönä sosiaalisessa mediassa

“Se oli tarkoitettu vain pienelle piirille näkyville.”

Sosiaalisen median arkipäivistyessä monissa kunnissa on laadittu sosiaalisen median ohjeet kunnan työntekijöille sekä luottamushenkilöille. Kuntaliiton vuonna 2018 tekemän selvityksen mukaan silti edelleen vain noin 60 % kunnista on laadittu ohjeistus sosiaalisen median käytöstä ja sosiaalisessa mediassa toimimisesta. Johdolle sosiaalisen median koulutusta on järjestänyt vajaa kolmannes kunnista ja luottamushenkilöille ainoastaan joka kymmenes kunta. Sosiaalisessa mediassa luottamushenkilöt toimivat useille kuntalaisille kunnan kasvoina. Tämän vuoksi on tärkeää, että kaikki tietävät kuinka sosiaalisessa mediassa tulisi viestiä ja näitä pelisääntöjä toteutetaan yhdessä.

Koulutus on tarkoitettu erityisesti kunnan ja kuntayhtymien luottamushenkilille eli toimielinten jäsenille ja varajäsenille. Huomaa myös ryhmäalennuksemme!

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajille aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Kouluttajina toimivat Marja Nousiainen Viestintä Oy Tulevaisuudesta ja Ulla Tirronen Hallintoakatemiasta.

OHJELMA

14:00 Koulutus alkaa

Luottamushenkilönä vai yksityishenkilönä netissä?
- Luottamushenkilöt kunnan imagon kasvoina
- Henkilökohtaisen mielipiteen ilmaiseminen sosiaalisessa mediassa

Onnistuneita ja varoittavia esimerkkejä
- Millaisia tapahtumaketjuja some-kohut ovat saaneet aikaan?
- Miten tulee toimia erilaisissa tilanteissa somessa

Marja Nousiainen, Viestintä Oy Tulevaisuus Oy

15.00 Mitä voin kertoa päätöksenteosta ulospäin
- Mitkä asiat tulee jättää kokoushuoneen seinien sisäpuolelle?
-Mitä laki sallii somessa ja miten huomioida julkisuus- ja tietosuojakysymykset luottamushenkilönä
- Kenen vastuulla on kunnan viestintä?

Kunnan sosiaalisen median ohjeet
- Miksi sosiaalisen median pelisäännöistä on hyvä sopia kunnissa?
- Esimerkkejä some-ohjeista

Ulla Tirronen, Hallintoakatemia

16:00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Marja Nousiainen

Marja Nousiainen, kaikkialla somessa FutureMarja - on paras oppaasi sosiaaliseen mediaan, henkilöbrändäykseen ja digitaaliseen markkinointiin. Seuraa somessa ja kysy mitä vain somesta. Selvitän jos en tiedä. Vastaan aina.
Hallintoakatemia

Ulla Tirronen

Koulutuksen ja kuntahallinnon ammattilainen, Hallintoakatemian erityisasiantuntija. Koulutukseltani olen HTM. Rakastan kuntia, hallintoa ja katson maailmaa usein digilasien läpi.

Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu

Luottamushenkilön ABC

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu