Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Julkisuuslaki pöytäkirjanpitäjälle

Teknisiä vinkkejä koulutuksen alkaessa: (ongelmatapauksissa ota yhteyttä Minttu Jäkälään p. 040 656 9684.)

1. Varmista, että kirjaudut www.videokoulutus.fi sivustolle jollakin muulla selaimella kuin Internet Exploarerilla. Mieluiten Chromella.

2. Tarkista, että sekä koneesi että videoruudun mikit ovat päällä. Videoruudun mikin löydät klikkaamalla hiirtä kuvan päällä.

3. Jos kuva ei lähde automaattisesti pyörimään, kun koulutuksen pitäisi alkaa, niin päivitä selain. Toimi taukojen jälkeen samoin.

Koulutuksessa käsitellään julkisuuslakia pöytäkirjanpitäjän näkökulmasta. Julkisuuslakia käydään läpi esityslistan ja sen liitteiden julkisuudesta kokoustilanteeseen ja päätösten tiedoksiantoon. Tarkoituksena on käsitellä käytännön esimerkkien kautta hyviä vinkkejä ja toimivia tapoja tehdä pöytäkirjaa. Lisäksi koulutuksessa pohditaan myös pöytäkirjan pitäjän ja kokouskäsittelyn näkökulmasta lyhyesti sitä, missä vaiheessa asian käsittelyä asiat ovat julkisia. Julkisuuden merkitys korostuu ja on korostunut koko ajan. Miten tasapainotella pöytäkirjanpitäjänä toisaalta avoimen hallinnon ja hyvän pöytäkirjanpitämisen sekä yksityisyydensuojan sekä yhä kasvavien riskien välissä.

Koulutuksissa toivotaan usein käytännön malleja ja esimerkkejä. Täällä koulutuksessa saat niitä.

Kouluttajina toimivat erityisasiantuntija Ulla Tirronen ja Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta.

Ilmoittaudu koulutukseen 3.5.2019 mennessä.

OHJELMA:

(klo 13:45 Testaa etäyhteytesi toimivuus ennen koulutuksen alkua)

klo 14.00 Koulutus alkaa

Julkisuuslain keskeiset vaikutuksen pöytäkirjanpitämiseen

Kokouksen julkisuus ja kokouksessa käsiteltävän aineiston julkisuus - missä vaiheessa julkista ja kenelle?

Salassapidettävät tiedot pöytäkirjassa

Pöytäkirjan tiedoksianto ja julkisuus - mikä on julkista ja kenelle

klo 16.00 Koulutus päättyy


TEKNISET LISÄTIEDOT.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Koulutusarvostelu

Hinta: 179.8 €

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC (tallenne)

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu