Toimivat sisällöt verkkosivuilla – miten huomioida saavutettavuusdirektiivi

Saavutettavuusdirektiivi vaikuttaa osaltaan siihen, miten meidän kannattaa julkaista verkkosivuilla asioita ja siihen, millä tavalla tekstiä, kuvia ja muuta asiaa julkaisemme sivuillamme. Saavutettavuusdirektiivi ei koske kaikkia verkkosivujen päivittäjiä automaattisesti.

Kuitenkin on kaikkien etu, että verkkosivustojen sisällöt ovat mahdollisimman saavutettavia. Käytännössä saavutettavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sisältö on mahdollisimman ymmärrettävää.

Koulutuksessa käydään läpi tiiviisti saavutettavuusdirektiivin vaikutuksia erityisesti verkkosivuille tekstiä tai muuta sisältöä tuottavan henkilön näkökulmasta. Voit päivittää esimerkiksi organisaation nettisivuille tekstejä tai muita dokumentteja tai vastaat koko sivuston päivittämisestä kokonaisuudessaan. Koulutuksessa ei käydä läpi teknisiä muutoksia.

Koulutuksessa kuulet:
- saavutettavuusdirektiivi pähkinänkuoressa;
- miten direktiivi voi vaikuttaa verkkosivujen päivittäjän tai sisällöntuottajan tehtäviin;
- miten tehdä mahdollisimman saavutettavaa verkkosisältöjä.

Kouluttajana toimii Hallintoakatemian erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen.

Klo 17.00 Tervetuloa koulutukseen!

Saavutettavuusdirektiivi pähkinänkuoressa verkkosivujen saavutettavuuden näkökulmasta:

- Pääsisältö, aikataulu ja suurimmat vaikutukset
- Mitä tulisi tehdä nyt
- Miten tuotamme mahdollisimman saavutettavaa asiaa verkkosivuillemme jo alusta saakka?
- Tekstisisällöt, erilaiset dokumenttimuodot, videot, kuvat

Videokoulutus on 2 tunnin reaaliaikaisesti lähetettävä koulutus, jonka aikana on mahdollista myös kysyä kouluttajilta kysymyksiä chatissa. Videokoulutus on kätevä tapa opiskella uutta tai ylläpitää ammattitaitoa - voit osallistua koulutukseen etänä mistä vain, kunhan sinulla on vain toimiva nettiyhteys.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 16.9.2019.

Hinta: 145 euroa / osallistuja + alv 24%.

Edullinen ryhmähinnoittelumme osallistujien lukumäärän mukaan:
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Ulla Tirronen

Koulutuksen ja kuntahallinnon ammattilainen, Hallintoakatemian erityisasiantuntija. Koulutukseltani olen HTM. Rakastan kuntia, hallintoa ja katson maailmaa usein digilasien läpi.