Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Kuinka käsittelemme henkilötietoja päätöksenteossa ja nettijulkaisussa oikein

Tässä koulutuksessa käsitellään henkilötietojen käsittelyä päätöksenteossa lainsäädäntötasolla sekä siitä näkökulmasta, miten henkilötietoja käsitellään käytännössä päätöksenteko-ohjelmistossa.

Henkilötietojen käsittelyyn ja nettijulkaisuun liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla viime vuosina paljon. Lainsäädäntö asettaa rajat sille, mitä netissä ei saa julkaista (mm. salassapidettävät tiedot), mutta erityisesti henkilötietojen julkaisuun liittyy hankalia tulkintakysymyksiä.

Mikä on riittävää tietojen julkaisemista, muttei kuitenkaan ihmisen yksityisyydensuojan piiriin menevää henkilötietojen julkaisemista ja käsittelyä? Miten suhtaudun julkisiin henkilötietoihin? Mihin vedetään rajat? Mitä liitteitä voin julkaista? Entä miten toimin käytännössä? Tässä koulutuksessa käsitellään kysymystä käytännön esimerkkien ja usein kysyttyjen kysymysten kautta.

Teemme koulutuksessa harjoituksen selaimessa – jokainen osallistuja pääsee itse kokeilemaan, miten henkilötietojen kanssa voidaan käyttäytyä myös teknisessä ohjelmassa testiympäristössä ohjatusti webinaarin aikana. Lähetämme osallistujille etukäteen ohjeet testiympäristöön pääsemiseksi.

Yhteistyössä Triplan Oy:n kanssa

Koulutus sopii kuntien valmistelu- ja sihteeritehtävissä toimiville sekä tiedottamisesta vastaaville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta sekä Milla Viitanen Triplan Oy:sta (Valmu). Milla Viitanen on toiminut Triplanilla julkishallinnon asiakkaiden parissa projektipäällikkönä sekä kouluttajana yli kymmenen vuoden ajan.

Triplan Oy:n järjestelmät toimivat yli sadan kunnan päivittäisinä asianhallinnan ja päätöksenteon työkaluina aina valmistelusta päätösten julkaisuun saakka. Koulutus ja harjoitukset testiympäristössä on suunnattu kaikille päätöksenteon valmisteluun osallistuville riippumatta siitä, käytetäänkö organisaatiossasi Triplanin järjestelmiä (KuntaToimisto, Tweb, Valmu).

OHJELMA

9.00 Henkilötiedot päätöksenteossa – lainsäädännön asettamat reunaehdot

Mitä henkilötietoja saa julkaista ja mitä ei

Vinkit listojen, liitteiden ja pöytäkirjojen julkaisemiseen ja laatimiseen

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

10.00 Näin henkilötietoja ja rakenteista asiakirjaa käsitellään ohjelmassa – Valmu esimerkkinä

- henkilötietojen käsittely päätöksenteon valmistelussa

Ohjattu harjoitus: jokainen osallistuja harjoittelee selainpohjaisessa demoympäristössä rakenteisen päätösasiakirjan valmistelua


11.00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 29.5.2019!

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Hallintoakatemia

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.

Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu