Kuinka käsittelemme henkilötietoja päätöksenteossa ja nettijulkaisussa oikein

Tässä koulutuksessa käsitellään henkilötietojen käsittelyä päätöksenteossa lainsäädäntötasolla sekä siitä näkökulmasta, miten henkilötietoja käsitellään käytännössä päätöksenteko-ohjelmistossa.

Henkilötietojen käsittelyyn ja nettijulkaisuun liittyvät kysymykset ovat olleet pinnalla viime vuosina paljon. Lainsäädäntö asettaa rajat sille, mitä netissä ei saa julkaista (mm. salassapidettävät tiedot), mutta erityisesti henkilötietojen julkaisuun liittyy hankalia tulkintakysymyksiä.

Mikä on riittävää tietojen julkaisemista, muttei kuitenkaan ihmisen yksityisyydensuojan piiriin menevää henkilötietojen julkaisemista ja käsittelyä? Miten suhtaudun julkisiin henkilötietoihin? Mihin vedetään rajat? Mitä liitteitä voin julkaista? Entä miten toimin käytännössä? Tässä koulutuksessa käsitellään kysymystä käytännön esimerkkien ja usein kysyttyjen kysymysten kautta.

Teemme koulutuksessa harjoituksen selaimessa – jokainen osallistuja pääsee itse kokeilemaan, miten henkilötietojen kanssa voidaan käyttäytyä myös teknisessä ohjelmassa testiympäristössä ohjatusti webinaarin aikana. Lähetämme osallistujille etukäteen ohjeet testiympäristöön pääsemiseksi.

Yhteistyössä Triplan Oy:n kanssa

Koulutus sopii kuntien valmistelu- ja sihteeritehtävissä toimiville sekä tiedottamisesta vastaaville.

Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta sekä Milla Viitanen Triplan Oy:sta (Valmu). Milla Viitanen on toiminut Triplanilla julkishallinnon asiakkaiden parissa projektipäällikkönä sekä kouluttajana yli kymmenen vuoden ajan.

Triplan Oy:n järjestelmät toimivat yli sadan kunnan päivittäisinä asianhallinnan ja päätöksenteon työkaluina aina valmistelusta päätösten julkaisuun saakka. Koulutus ja harjoitukset testiympäristössä on suunnattu kaikille päätöksenteon valmisteluun osallistuville riippumatta siitä, käytetäänkö organisaatiossasi Triplanin järjestelmiä (KuntaToimisto, Tweb, Valmu).

9.00 Henkilötiedot päätöksenteossa – lainsäädännön asettamat reunaehdot

Mitä henkilötietoja saa julkaista ja mitä ei

Vinkit listojen, liitteiden ja pöytäkirjojen julkaisemiseen ja laatimiseen

Tuuli Tarukannel, Hallintoakatemia

10.00 Näin henkilötietoja ja rakenteista asiakirjaa käsitellään ohjelmassa – Valmu esimerkkinä

- henkilötietojen käsittely päätöksenteon valmistelussa

Ohjattu harjoitus: jokainen osallistuja harjoittelee selainpohjaisessa demoympäristössä rakenteisen päätösasiakirjan valmistelua

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 29.5.2019!

50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Tuuli Tarukannel

Olen kuntia eri puolilla maata ja erilaisissa tehtävissä katsonut HTM. Kiinnostuksen kohteinani on kaikki kuntiin ja hallintoon liittyvä. En ole törmännyt ongelmaan, joka ei ratkeaisi lukemalla Harjula-Prättälää tai juoksemalla.