Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Saavutettavuusdirektiivi - mitä käytännössä juuri nyt?

Saavutettavuusdirektiivi koskee osaltaan myös kuntien verkko- ja mobiilipalveluita. Saavutettavuusdirektiivin ensimmäinen määräaika lähestyy: 23.9.2019 jälkeen julkaistujen verkkosivustojen tulee olla direktiivin mukaisia. Mitä tulee tehdä saavutettavuusdirektiivin määräysten täyttämiseksi juuri nyt kunnissa?

Saavutettavuusdirektiivi vaikuttaa osaltaan siihen, miten meidän kannattaa julkaista verkkosivuilla asioita ja siihen, millä tavalla tekstiä, kuvia ja muuta asiaa julkaisemme nettisivuillamme. Tässä koulutuksessa käsitellään asiaa erityisesti kunnan nettisivujen näkökulmasta asiaa.

Vaikka direktiivi velvoittaa kuntia, on myös kaikkien etu, että verkkosivustojen sisällöt ovat mahdollisimman saavutettavia. Käytännössä saavutettavuus tarkoittaa esimerkiksi sitä, että sisältö on mahdollisimman ymmärrettävää ja että verkkosivuja pystytään käyttämään mahdollisimman monista eri lähtökohdista käsin.

Koulutuksessa käydään läpi tiiviisti saavutettavuusdirektiivin vaikutuksia erityisesti verkkosivuille tekstiä tai muuta sisältöä tuottavan henkilön näkökulmasta. Työtehtäviisi voi esimerkiksi kuulua tekstien päivittämistä tai kirjoittamista kunnan nettisivuille, muiden dokumenttien vientiä nettisivuille tai voit vastata myös kunnan nettisivujen päivittämisestä kokonaisuudessaan. Koulutuksessa ei käydä läpi tarkasti teknisesti vaadittuja muutoksia kuntien nettisivuille.

Koulutuksessa kuulet:

- saavutettavuusdirektiivin sisällön tiivistettynä;
- miten direktiivi vaikuttaa kunnan verkkosivujen päivittäjän tai sisällöntuottajan tehtäviin;
- miten tehdä mahdollisimman saavutettavaa verkkosisältöjä;
- ja mitä kunnissa tulisi tehdä direktiivin osalta juuri nyt.

KOULUTTAJA
Kouluttajana toimii saavutettavuusasiantuntija Timo Övermark. Timo Övermark on toiminut yli 10 vuoden ajan saavutettavien verkkopalveluiden parissa. Hänellä on paljon käytännön kokemusta verkkosivustojen, -sovellusten ja pelien suunnittelusta ja saavutettavuuden arvioinnista eri toimintarajoitteet huomioiden, sekä yhteistyöstä niin yksityisten, julkisten kuin kolmannen sektorin tahojen kanssa.Tällä hetkellä Timo vastaa saavutettavuusasiantuntemuksesta Eficodessa.

OHJELMA


klo 13.45 - testaa yhteytesi toimivuus

14.00 Tervetuloa koulutukseen!

Saavutettavuusdirektiivi pähkinänkuoressa verkkosivujen saavutettavuuden näkökulmasta:

-Direktiivin pääsisältö, aikataulu ja suurimmat vaikutukset

-Mitä tulisi tehdä nyt kunnissa

Miten tuotamme mahdollisimman saavutettavaa asiaa kunnan verkkosivuille jo alusta alkaen?

- Tekstisisällöt, erilaiset dokumenttimuodot, videot, kuvat

16.00 Koulutus päättyy

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittautuminen koulutukseen viimeistään 16.9.2019.

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50+, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia

Suomen Videokoulutus

Suomen Videokoulutus


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu