Uusi tekijänoikeusdirektiivi - mitä tulee tietää kunnan toiminnassa?

Uusi tekijänoikeusdirektiivi hyväksyttiin EU:n parlamentissa maaliskuussa 2019. Miten tekijänoikeusdirektiivi muuttaa tekijänoikeuksiin liittyviä käytäntöjä? Miten kunnan toiminnassa ja erityisesti kunnan tekemässä viestinnässä tulee huomioida tekijänoikeusdirektiivistä?

Tekijänoikeuskysymykset ovat läsnä kunnan arjessa yhä enemmän. Sosiaalisen median rooli on tehnyt suojatun materiaalin levittämisestä helppoa, mutta samalla tulisi ottaa huomioon se, miten tällaista materiaalia saa käyttää ja missä tilanteissa. Kuinka sovittaa yhteen oikeaoppinen some-käyttäytyminen ja tekijänoikeuskysymykset esimerkiksi kunnan viestinnässä?

Kouluttajana toimii Juha Kallanranta, joka on reilut 20 vuotta pitänyt koulutuksia tekijänoikeudesta. Tällä hetkellä Juha työskentelee tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:ssä kouluttaen ympäri Suomea.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa tekijänoikeuksista työssään. Koulutus erinomaisesti esimerkiksi kunnassa viestintätehtävissä toimiville tai esimerkiksi opetustyötä tekeville, jotka törmäävät tekijänoikeuskysymyksiin usein arjessa opetustilanteissa.

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

Tekijänoikeusdirektiivi – suurimmat muutokset aikaisempiin käytäntöihin ja aikataulu

Mitä kunnan viestinnässä ja muussa toiminnassa tulee erityisesti ottaa huomioon

Miten ja mitä toisen tekemää aineistoa voin käyttää jatkossa eri kanavissa?

- Tekstisisällöt, uutiset, musiikki, jne.

- Some, internet, intranet

Teosten käyttö ilman lupaa – sitaatti, yksityinen käyttö jne.

Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään 19.8.2019!

50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Yhteyshenkilöt: