aikaa alkuun

Uusi tekijänoikeusdirektiivi - mitä tulee tietää...

  • Kouluttaja: Info Hallintoakatemia

Uusi tekijänoikeusdirektiivi - mitä tulee tietää kunnan toiminnassa?

Uusi tekijänoikeusdirektiivi hyväksyttiin EU:n parlamentissa maaliskuussa 2019. Miten tekijänoikeusdirektiivi muuttaa tekijänoikeuksiin liittyviä käytäntöjä? Miten kunnan toiminnassa ja erityisesti kunnan tekemässä viestinnässä tulee huomioida tekijänoikeusdirektiivistä?

Tekijänoikeuskysymykset ovat läsnä kunnan arjessa yhä enemmän. Sosiaalisen median rooli on tehnyt suojatun materiaalin levittämisestä helppoa, mutta samalla tulisi ottaa huomioon se, miten tällaista materiaalia saa käyttää ja missä tilanteissa. Kuinka sovittaa yhteen oikeaoppinen some-käyttäytyminen ja tekijänoikeuskysymykset esimerkiksi kunnan viestinnässä?

Kouluttajana toimii Juha Kallanranta, joka on reilut 20 vuotta pitänyt koulutuksia tekijänoikeudesta. Tällä hetkellä Juha työskentelee tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:ssä kouluttaen ympäri Suomea.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa tekijänoikeuksista työssään. Koulutus erinomaisesti esimerkiksi kunnassa viestintätehtävissä toimiville tai esimerkiksi opetustyötä tekeville, jotka törmäävät tekijänoikeuskysymyksiin usein arjessa opetustilanteissa.

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

OHJELMA

14.00 Koulutus alkaa

Tekijänoikeusdirektiivi – suurimmat muutokset aikaisempiin käytäntöihin ja aikataulu

Mitä kunnan viestinnässä ja muussa toiminnassa tulee erityisesti ottaa huomioon

Miten ja mitä toisen tekemää aineistoa voin käyttää jatkossa eri kanavissa?

- Tekstisisällöt, uutiset, musiikki, jne.

- Some, internet, intranet

Teosten käyttö ilman lupaa – sitaatti, yksityinen käyttö jne.


16.00 Koulutus päättyy


Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään 19.8.2019!

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%
Ilmoittaudu

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Luottamushenkilön ABC -videotallenne

Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. >> Tutustu

Luottamushenkilön ABC

Helppo ja edullinen tapa kouluttautua: tunnin mittainen videotallenne (videon kokonaispituus on 1h 6 min). Videolla käydään tiiviisti läpi tärkeimmät asiat, mitä uuden luottamushenkilön tulee tietää kuntien hallinnosta ja päätöksenteosta. Vältä turhat virheet päätöksenteossa ja käy läpi pakettimme keskeisimmistä asioista. Koulutuksen aiheet: 1. Kunnan toiminta 2. Kunnan toimielimet 3. Kunnan johtaminen 4. Asian käsittely kunnassa 5. Hallinnon järjestäminen 6. Kokoukset 7. Kokouksen kulku 8. Esteellisyys, otto-oikeus ja eriävä mielipide 9. Julkisuusasiat 10. Luottamushenkilön oikeudet ja velvollisuudet Kouluttaja: Erityisasiantuntija, HTM Ulla Tirronen Hinnat ja lisätiedot Tallenteen hinta on 89 euroa / henkilö (+alv 24 %). Ryhmäilmoittautumisten osalta huom: Hinta alenee suhteessa osallistujamäärään. Jos koulutukseen osallistuu: 5 tai enemmän, 80 euroa/henkilö 10 tai enemmän 70 euroa /henkilö 20 tai enemmän 60 euroa /henkilö 30 tai enemmän 50 euroa /henkilö Tallenteen katseluoikeus on 2 viikkoa. Jotta voit katsoa tallenteen, suosittelemme käyttämään Chrome tai Firefox -selainta. Lisätiedot: info@hallintoakatemia.fi, puh. 040 656 9684. >> Tutustu

Kuntakonsernin johtamisen käytännön tavat - hyviä esimerkkejä

Koulutuksessa käsitellään kuntakonsernin johtamiseen liittyviä käytännön esimerkkejä kuten: - mitä hyviä tapoja on viedä viestiä konsernijohdon ja yhtiön ylimmän johdon ja luottamushenkilöiden välillä - mitkä ovat omistajaohjauksen keinoja, jotka ovat sallittuja, mutta myös toimivia kunnan ja kuntayhtiön näkökulmasta - mitä konserniohjeessa on hyvä olla. Kouluttajana toimivat Hallintoakatemian erityisasiantuntija Tuuli Tarukannel ja Mikkelin konserni- ja elinvoimajaoston puheenjohtaja Olli Marjalaakso. >> Tutustu