Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Uusi tekijänoikeusdirektiivi - mitä tulee tietää kunnan toiminnassa?

Uusi tekijänoikeusdirektiivi hyväksyttiin EU:n parlamentissa maaliskuussa 2019. Miten tekijänoikeusdirektiivi muuttaa tekijänoikeuksiin liittyviä käytäntöjä? Miten kunnan toiminnassa ja erityisesti kunnan tekemässä viestinnässä tulee huomioida tekijänoikeusdirektiivistä?

Tekijänoikeuskysymykset ovat läsnä kunnan arjessa yhä enemmän. Sosiaalisen median rooli on tehnyt suojatun materiaalin levittämisestä helppoa, mutta samalla tulisi ottaa huomioon se, miten tällaista materiaalia saa käyttää ja missä tilanteissa. Kuinka sovittaa yhteen oikeaoppinen some-käyttäytyminen ja tekijänoikeuskysymykset esimerkiksi kunnan viestinnässä?

Kouluttajana toimii Juha Kallanranta, joka on reilut 20 vuotta pitänyt koulutuksia tekijänoikeudesta. Tällä hetkellä Juha työskentelee tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:ssä kouluttaen ympäri Suomea.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa tekijänoikeuksista työssään. Koulutus erinomaisesti esimerkiksi kunnassa viestintätehtävissä toimiville tai esimerkiksi opetustyötä tekeville, jotka törmäävät tekijänoikeuskysymyksiin usein arjessa opetustilanteissa.

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

OHJELMA

14.00 Koulutus alkaa

Tekijänoikeusdirektiivi – suurimmat muutokset aikaisempiin käytäntöihin ja aikataulu

Mitä kunnan viestinnässä ja muussa toiminnassa tulee erityisesti ottaa huomioon

Miten ja mitä toisen tekemää aineistoa voin käyttää jatkossa eri kanavissa?

- Tekstisisällöt, uutiset, musiikki, jne.

- Some, internet, intranet

Teosten käyttö ilman lupaa – sitaatti, yksityinen käyttö jne.


16.00 Koulutus päättyy


Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään 19.8.2019!

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Yhteyshenkilöt:
Koulutuksen ohjelma: ulla.tirronen@hallintoakatemia.fi
Käytännönjärjestelyt: minttu.jakala@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uuden liikennepalvelulain vaikutukset koulukuljetushankintoihin (tallenne)

Asteittain voimaan tullut uusi liikennepalvelulaki toi muutoksia myös lakisääteisten kuljetusten hankintoihin. Lakiuudistuksen yhteydessä esimerkiksi taksitaksat poistuivat, minkä huomiotta jättäminen saattaa pahimmassa tapauksessa johtaa palveluhintojen nostoon. Koulutuksessa käydään tarkemmin läpi sitä, millaisia vaikutuksia uudella liikennepalvelulailla on julkisen hankinnan sisällön määrittelyyn. >> Tutustu

Milloin olen esteellinen kunnassa (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään esteellisyyttä eli jääviyttä. Koulutuksen aikana käydään läpi sekä luottamushenkilöiden että kunnassa työskentelevien tyypillisiä esteellisyystilanteita. Lisäksi koulutuksessa käydään läpi miten esteellisyystilanteet ratkaistaan ja miten ne pöytäkirjataan. Koulutus on tarkoitettu kuntien valmistelijoille, esittelijöille ja toimielinten sihteereille. Koulutus sopii myös luottamushenkilöille, erityisesti toimielinten puheenjohtajille. >> Tutustu

Miten vastaan tietopyyntöön (TALLENNE)

Koulutuksessa käsitellään konkreettisesti ja käytännönläheisesti tietopyyntöön vastaamista eri tilanteissa tietopyynnön saapumisesta muutoksenhakuun saakka. Koulutuksessa mennään suoraan asiaan ja sen aikana saat vinkkejä ja toimintaohjeita tietopyyntöjen käsittelyyn, julkisuuslain vaikutuksista eri tilanteisiin ja viranomaisen tiedonantovelvollisuudesta sekä erilaisista tiedonsaantioikeuksista. >> Tutustu