Koulutus on päättynyt.
Kiitos osallistumisestasi!

Uusi tekijänoikeusdirektiivi - mitä tulee tietää kunnan toiminnassa?

Uusi tekijänoikeusdirektiivi hyväksyttiin EU:n parlamentissa maaliskuussa 2019. Miten tekijänoikeusdirektiivi muuttaa tekijänoikeuksiin liittyviä käytäntöjä? Miten kunnan toiminnassa ja erityisesti kunnan tekemässä viestinnässä tulee huomioida tekijänoikeusdirektiivistä?

Tekijänoikeuskysymykset ovat läsnä kunnan arjessa yhä enemmän. Sosiaalisen median rooli on tehnyt suojatun materiaalin levittämisestä helppoa, mutta samalla tulisi ottaa huomioon se, miten tällaista materiaalia saa käyttää ja missä tilanteissa. Kuinka sovittaa yhteen oikeaoppinen some-käyttäytyminen ja tekijänoikeuskysymykset esimerkiksi kunnan viestinnässä?

Kouluttajana toimii Juha Kallanranta, joka on reilut 20 vuotta pitänyt koulutuksia tekijänoikeudesta. Tällä hetkellä Juha työskentelee tekijänoikeusjärjestö Kopiosto ry:ssä kouluttaen ympäri Suomea.

Koulutus on tarkoitettu henkilöille, jotka tarvitsevat tietoa tekijänoikeuksista työssään. Koulutus erinomaisesti esimerkiksi kunnassa viestintätehtävissä toimiville tai esimerkiksi opetustyötä tekeville, jotka törmäävät tekijänoikeuskysymyksiin usein arjessa opetustilanteissa.

Etäkoulutuksessa on mahdollisuus esittää kouluttajalle aiheeseen liittyviä kysymyksiä.

OHJELMA

14.00 Koulutus alkaa

Tekijänoikeusdirektiivi – suurimmat muutokset aikaisempiin käytäntöihin ja aikataulu

Mitä kunnan viestinnässä ja muussa toiminnassa tulee erityisesti ottaa huomioon

Miten ja mitä toisen tekemää aineistoa voin käyttää jatkossa eri kanavissa?

- Tekstisisällöt, uutiset, musiikki, jne.

- Some, internet, intranet

Teosten käyttö ilman lupaa – sitaatti, yksityinen käyttö jne.


16.00 Koulutus päättyy


Koulutus on etäkoulutus ja voit osallistua siihen mistä vain nettiyhteyden välityksellä. Ilmoittautuaksesi koulutukseen sinun tulee rekisteröityä videokoulutus.fi -sivuston käyttäjäksi. Ilmoittautuessa voit maksaa koulutuksen heti tai vaihtoehtoisesti voit tilata laskun organisaatiollesi.

Ilmoittauduthan koulutukseen viimeistään 19.8.2019!

RYHMÄALENNUS
Ryhmäalennus osallistujien lukumäärän perusteella:
5-9, hinta on 550 euroa (+ alv 24 %)
10-19, hinta on 1000 euroa (+ alv 24 %)
20-29, hinta on 1300 euroa (+ alv 24 %)
30-39, hinta on 1500 euroa (+ alv 24 %)
40-49, hinta on 1700 euroa (+ alv 24 %)
50-100, hinta on 1900 euroa (+ alv 24 %)
Jos yli 100 osallistujaa, pyydä tarjous!

Kysyttävää? Ole yhteydessä: info@hallintoakatemia.fi

Yhteyshenkilöt:
Koulutuksen ohjelma: ulla.tirronen@hallintoakatemia.fi
Käytännönjärjestelyt: minttu.jakala@hallintoakatemia.fi
Hinta: 179.8 €
sis. alv 24%

Kouluttajat

Hallintoakatemia

Info Hallintoakatemia


Tutustu myös

Uusi tietosuoja-asetus kunnille

Koulutuksessa perehdytään tietosuoja-asetuksen tuomiin uudistuksiin kunnissa ja miten uudistukseen olisi hyvä varautua ennen kuin asetus tulee voimaan toukokuussa 2018. >> Tutustu

Muutoksenhaku teknisellä toimialalla

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan teknisellä toimialalla. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista teknisen toimialan päätöksistä ja muutoksenhausta. Koulutuksessa käydään esimerkiksi läpi, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutus sopii kaikille kuntien teknisen toimialan toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. >> Tutustu

Muutoksenhaku yleishallinnossa

Koulutuksessa käsitellään muutoksenhakua kunnan yleishallinnon näkökulmasta. Koulutuksen tarkoituksena on tuoda selkeästi esimerkkejä erilaisista yleishallinnon päätöksistä ja siitä kuinka päätöksiin haetaan muutosta, kenellä on muutoksenhakuoikeus ja miten erilaiset päätökset annetaan tiedoksi. Koulutuksessa kerrataan myös tuoreimmat muutoksenhakuun vaikuttavat lakimuutokset ja oikeustapaukset. Koulutus sopii kaikille kuntien toimielimen sihteerinä työskenteleville, viranhaltijapäätöksiä tekeville taikka muutoksenhakuohjeista tai päätösten tiedoksiannosta vastaaville. Kouluttajana toimii Tuuli Tarukannel Hallintoakatemiasta. >> Tutustu